El “Bicing” de Palma tindrà 25 estacions

Ahir es va aprovar, per la junta de govern, el plec de condicions per a l’adjudicació de la instal·lació del “Bicing” de Palma.

Es tracta d’un servei de préstec públic de bicicletes similar al que s’han instal·lat a múltiples ciutats espanyoles i europees durant els darrers anys, i que pretén donar cobertura al casc antic i part de l’eixample de Palma.

bicingpalma

S’estableix un mínim de 25 estacions, amb 440 ancoratges i més de 280 bicicletes, repartides per 15 barris de Palma, com són Santa Catalina, Foners, Camp den Serralta, Bons Aires, Jaume III i Sindicat, entre d’altres. El pressupost és de 800000 euros, i serà finançat amb el nou Pla E.

Es podrà accedir al servei mitjançant la targeta ciutadana, fet que simplifica el sistema al ciutadà, i en facilita la intermodalitat. D’aquesta manera, Calvo, manifesta que aquest servei és una peça més del conjunt de mesures per canviar el model de mobilitat.

El sistema de gestió s’elegirà mitjançant convocatòria en un altre concurs. La intenció és utilitzar un sistema que afavoreixi la intermodalitat, de manera que utilitzar la bicicleta sigui gratuït durant mitja hora si s’ha utilitzat el bus, o viceversa.

En el plec de condicions, s’especifica que les bicicletes han de ser robustes, còmodes, segures, amb canastró o porta equipatges i el mínim de peces per evitar robatoris. També han de disposar de canvi de marxes amb un mínim de tres velocitats, sistema d’il·luminació, pedals antilliscants, frens a ambdues rodes i cadireta regulable.

Les estacions comptaran també amb un punt d’informació connectat amb els demés dispensadors.

Els criteris per determinar la localització de les estacions, segons el regidor José Hila, han inclòs mantenir una equidistància aproximada de 600 metres, localitzar-se aprop d’aturades de bus per a facilitar la intermodalitat i pròximes a aparcaments municipals i equipaments de ciutat tal com instituts, comerços i zones verdes entre d’altres. Està previst que el nou servei generi uns 2000 desplaçaments diaris.

Entrada publicada per pamboli

Posted març 25th, 2010 by pamboli and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.