Pedalar al gimnàs i generar energia

Qui no ha pensat mai en aprofitar les bicicletes estàtiques per generar electricitat? Gràcies a la tecnologia desenvolupada per la comanyia americana Green Revolution, l’energia generada per l’exercici humà està ajudant a crear un entorn menys contaminat, al temps que promociona un estil de vida saludable. El sistema, instal·lat per primera vegada el 2008 en un gimnàs de Connecticut, s’ha extès des d’aleshores a gimnasos de Los Ángeles, Nova York i Washington

Una classe d’spinning típica, amb al voltant de 20 bicicletes, té el potencial per a produir fins 3,6 megavats (3.600.000 vats) d’energia renovable a l’any. Això és l’equivalent a la quantitat d’energia necessària per il·luminar 72 vivendes durant un mes, alhora que redueix les emissions de carboni en més de 2500 kg.


Totes les bicicletes estàtiques del gimnàs estàn connectades a la xarxa elèctrica a través d’un inversor, per a que l’electricitat “humana” pugui utilitzarse per a tots els elements de la instal·lació elèctrica del club. Fins i tot l’exés d’energia generada pot ser retornada a la xarxa elèctrica genaral per a que pugui ser utilitzada per a altres usuaris.

Cada grup de ciclistes serà capaç de controlar l’energia renovable produida,m individualment, a través d’un panell de control de cada bicicleta, i el gimnàs podrà controlar mitjançant un ordinador l’energia total que es produeix a través de l’exercici dels seus clients.

Gràcies a les bicicletes, i a l’esforç dels ciclistes, el local reb l’energia generada per els seus propis sòcis, consumeix menys electricitat, i estalvia doblers.

‘Green Revolution’ ja té uns quaranta clients, als Estats Units i Canadà, i més de 1000 bicicletes produint energia.


Posted novembre 4th, 2010 by Stefan Nolte and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.