El Metro de Palma s’adapta per transportar bicicletes

El Metro de Palma ha adaptat els seus convoys per a permetre transportar quatre bicicletes a cadascun d’ells, per a això s’han instal·lat quatre ancoratges i eliminat tres seients en cadascuna de les sis unitats d’aquest mitjà de transport, amb un pressupost de 49.450 euros.

Malgrat les poques places inicials, des de la direcció general de Mobilitat asseguren que estudiaran la possibilitat d’incrementar el nombre de bicis que es poden transportar. No obstant això, va indicar que, en principi, haurà aquesta limitació que, no obstant això, no afecta a les bicicletes plegables, que no necessiten cap tipus d’ancoratge ni en el Metro, ni en el tren. El director de Mobilitat, Antoni Verger ha subratllat que els ancoratges instal·lats en els vagons del Metro garanteixen una seguretat als usuaris, perquè “davant qualsevol eventualitat no es produiran desplaçaments” de les bicicletes que puguin ferir o danyar als passatgers. El director general de Mobilitat ha destacat que aquesta era una antiga reivindicació de la plataforma “Mesa Cívica”, que defensa l’ús de la bicicleta, i que des de l’engegada del Metro de Palma a l’any 2007, es queixava que no es podien transportar bicicletes en aquest mitjà de transport, a diferència del que succeeix a altres ciutats.

El Govern ha resolt d’aquesta manera la situació amb la instal·lació de quatre ancoratges en cadascuna de les sis unitats de Metro responent així a una demanda de molts usuaris que havien fet arribar aquest suggeriment a la Conselleria de Mobilitat. “Volem posar en valor l’ús de la bici com mitjà de transport”, al mateix temps, recalcà que la instal·lació dels citats ancoratges suposen un pas més “cap a la intermodalitat”, on també va emmarcar el servei de la bicicleta pública en les estacions de Palma, Inca, Manacor i la UIB, que fins a dia d’ahir, ha comptabilitzat un total de 8.287 préstecs. Concretament,  l’Estació Intermodal de Palma va ser el punt on més préstecs es van realitzar, amb 4.618; seguit de l’estació de metro de la UIB amb 3.535; l’Estació d’Inca, 93 i l’Estació de Manacor amb 41 préstecs

Entrada publicada per pedalejant

Posted maig 27th, 2010 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.