30.000 bicicletes utilitzen el carril bici cada mes

El carril bici d’Avingudes té una mitjana de 996 desplaçaments diaris en bicicleta, segons el recompte realitzat per l’Ajuntament de Palma, el qual indica que l’hora punta d’utilització se situa entre les 17 i les 18:00 hores amb una mitjana d’un centenar d’usuaris.

Les dades s’han donat a coneixer aquest dimarts en una roda de prensa per el regidor de Funció Pública i Movilitat, José Hila, qui ha resaltat “la tendencia creixent que presenta l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport” a la ciutat, amb una mitjana de 459 usuaris al febrero, 395 al maig, i 996 el juny.

El càlcul l’han realitzat els tècnics municipals a través del sistema de cámeres de contral de trànsit, durant tres dies cada mes, entre les 7 i les 22.00 hores, al crevés ubicat a l’avinguda Alexandre Rosselló i carrer Enric Alzamora.

El nombre de desplaçaments es constant al llarg del dia, amb repunts a primera hora, al migdia i a mitjan horabaixa, i permet concloure que en un mes “al voltant de 30 000 bicicletes” utilitzen la via, segons Hila, que ha destacat que “es un nombre bastant important per el temps que porta el carril bici en funcionament” des del 22 de setembre de 2009.

Hila afirma que el transit d’Avingudes funciona “tan bé o tan malament com abans del carril bici” i que l’impacte en movilitat amb el cotxe particular encara no s’aprecia. L’objectiu es que entre el 3 i el 4% dels desplaçaments de Palma siguin en bicicleta, però “això encara ha d’arribar”, ha admès.

“Les xifres ens diuen que l’ús de la bicicleta progresa adecuadament a la ciutat de Palma”, ha manifestat Hila, que ha augurat que les dades s’incrementaran notablement quan arrenqui el servei de bicicleta pública, que en altres ciutats ha quadruplicat l’ús d’aquest mitjà de transport. Aquest servei estarà en marxa abans de finals d’any.

Entrada publicada per pamboli

Posted juny 23rd, 2010 by pamboli and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.