Marxa Ciclista Solidària al Dia Mundial de les Persones Sordes

El Consell de Mallorca i la Fundació Vicenç Ferrer impulsen una Marxa ciclista solidària, que tindrà lloc diumenge que ve, que commemorarà el Dia Mundial de les Persones Sordes i recaptarà fons per al manteniment d’una escola de nens sords a Anantapur, Índia.

El projecte ‘Ruta del Silenci’ neix de la iniciativa del ‘bici-aventurer’ sord mallorquí José Luis Garcia, qui, tot i patir sordesa bilateral profunda, ha recorregut més de 14.200 quilòmetres per tot el món per transmetre el seu esperit de superació, sensibilitzar a la societat sobre les dificultats del dia a dia de les persones sordes i donar suport a a la comunitat sorda, reivindicant la seva identitat.

La Marxa ciclista solidària que tindrà lloc diumenge que ve estarà oberta a tot aquell que vulgui participar. Així, un manifest en Llengua de signes, intel·ligible per a sords i oients, creat per l’escriptor Biel Mesquida, donarà el tret de sortida a la Marxa, que partirà a les 11.00 hores de la Plaça de Cort, i recorrerà el Passeig Marítim fins a arribar al Palma Aquàrium.

Una vegada al Palma Aquàrium, es portaran a terme nombroses activitats ludicoculturals dirigides a tots els públics i giraran al voltant de la Llengua de Signes, amb l’objectiu d’eliminar les barreres de comunicació entre sords i oients i sensibilitzar a la ciutadania cap a la identitat de les persones sordes.

Els participants en la ‘Ruta del Silenci’ podran aportar un donatiu solidari que es destinarà al manteniment d’una escola residencial per a 84 nens sords que la Fundació Vicenç Ferrer gestiona a Kuderu, Anantapur, a l’Índia. Les inscripcions a la Marxa i els donatius es poden fer a través del web www.elitechip.net i també a través de la Fundació.

La Marxa ciclista estarà encapçalada pel bici-aventurer Garcia. L’esportista sord serà l’encarregat de lliurar les donacions recaptades en un viatge a Anantapur que coincidirà amb el Dia Mundial de les Persones Sordes, que es farà els pròxims dies 24 i 25 de setembre de manera simultània a tot el món.

Entrada publicada per pedalejant

Posted setembre 15th, 2010 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.