PP, UM volen eliminar el carril bici

Totes les ciutats d’Europa construeixen carrils bici, moltes d’elles des de fa més de trenta anys, amb resultats immillorables pel que fa a la mobilitat. Palma, com a ciutat europea que és, i ciutat moderna que vol ser, ha de tenir una bona xarxa de carrils bici.

Sembla però que en política interessa tenir el poder, i per aconseguir-lo alguns recorren a la involució. Cerquen accions populistes del més baix nivell, absurdes i contraproduents. Es la llei del mínim esforç; proposar una cosa polèmica pot rendir més electoralment que pensar i innovar les millors formes de mobilitat. Es busca escandalitzar al poble, amb el beneplàcit dels mitjans de comunicació, necessitats de circ mediàtic.

crasty bici

Així doncs, la més rància cavallaria de l’oposició va posar en marxa un lamentable intent de enganxar vots. Els vots dels palmesans que conscients o no, seran susceptibles de veure’s immersos en una polèmica creada per perdre el temps. I és que UM i PP demanaren la supressió dels carrils bici d’avingudes, el del Passeig Mallorca y el del carrer Balmes.

Naturalment una acció com aquesta suposaria rompre la dèbil xarxa de carrils bici, amb efectes negatius en tots els nivells. Suposaria un gran perjudici per tots els milers de ciutadans que han optat per la bicicleta per desplaçar-se per Palma. Implicaria una frenada de la modernització i racionalització de la ciutat. Seria contraproduent pel que fa a la reducció de les emissions de CO2, responsables de l’inqüestionable canvi climàtic. Representaria un exemple ridícul de com la societat no es capaç de tenir uns representants polítics que actuïn per millorar, i no per anar enrere. Seria un nefast exemple de cara a l’exterior, d’una regió que viu del turisme. País de pandereta.

Esperem que sigui només un globus sonda, i que realment no pensin fer aquest desbarat. En qualsevol cas, defensem els nostres drets. Carril bici, es clar que si!

Entrada publicada per Administrador

Posted setembre 21st, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.