Bicipalma serà el nom del servei de bicicleta pública

   Un total de 2.660 ciutadans han decidit que el servei de bicicleta pública es dirà Bicipalma. D’aquesta manera, Bicipalma ha guanyat amb 826 a les altres tres opcions: Rodapalma, Bicity i Palmabike

Enquesta Ajuntament Enquesta PalmaenBici*
Bicipalma 826 Rodapalma 55
Rodapalma 770 Bicipalma 38
Bicity 540 Palmabike 8
Palmabike 524 Bicity 3

   * Dades dia 4 d’Octubre

   La major part dels vots, 1.362, es van realitzar a través de la pàgina web de l’Ajuntament. A més, durant la presentació del prototip de bicicleta pública, que es va portar a terme en Blanquerna el Dia sense Cotxes, es va instal·lar una urna per votar, on van participar 265 persones. Alhora, el consistori també va traslladar les votacions d’estudiants de sis instituts d’Educació Secundària.

   L’Ajuntament recorda que el servei de bicicleta pública es finança a través el nou Pla E i té un pressupost de 800.000 euros. L’empresa Indra ha estat l’adjudicatària del projecte i és preveu que estigui operatiu l’any que ve.

   En total haurà 28 estacions, que s’ubicaran a 15 barris de Ciutat: Foners, Pere Garau, Marqués de Fontsanta, Arxiduc Lluis Salvador, Bons Aires, Es Fortí, Camp d’en Serralta, Santa Catalina, Jaume III, Born, Plaça dels Patins, Cort, Sant Nicolau, Sindicat i Mercat.

   El sistema tindrà 336 bicicletes, que lluiran els mateixos colors de l’EMT, és a dir, morat, blanc i verd.

   El Consistori ha destacat entre les característiques de les bicicletes que tenen un canvi de marxes de tres velocitats; un sistema d’il·luminació adaptat a la normativa, un far davanter i un pilot del darrere; timbre; i frens davanter i del darrere.

   A més, tenen pneumàtics reforçats amb un disseny per evitar que les rodes es foradin i amb una fixació amb sistema antirobatori; cistella davantera i seient regulable també amb sistema antirobatori.

   La bicicleta pública tindrà 470 ancoratges. Hi ha més ancoratges que bicicletes per permetre més desplaçaments i incrementar les opcions a l’hora d’estacionar la bicicleta.

   Cada estació disposarà d’un punt d’interacció amb l’usuari (PIU), un sistema que mitjançant pantalles i un programari informàtic permetrà als ciutadans agafar o deixar la bicicleta. Aquests mostraran on hi ha bicicletes disponibles, on hi ha ancoratges buits, si una estació està plena, a més d’oferir les estacions buides més pròximes. També permetrà introduir informació relativa a l’estat de les bicicletes o detectar el funcionament dolent o deteriorament de qualsevol element que condicioni el seu funcionament.

   A Palma, el sistema de bicicleta pública es vincularà a la targeta ciutadana. Així, la persona que vulgui utilitzar aquest nou transport públic haurà d’anar a una estació, passar la targeta ciutadana i agafar la bicicleta. Quan acabi el recorregut, deixarà la bicicleta o en la mateixa estació o en una altra, tornant a passar la targeta ciutadana.

   Els passatgers que facin transbord dels autobusos de l’EMT a la bicicleta pública disposaran de mitja hora gratuïta. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol promoure el transport públic a totes les seves vessants i afavorir la intermodalitat.

Entrada publicada per pedalejant

Posted octubre 5th, 2010 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.