Instal·len les estacions de la Bicicleta Pública

Les bicicletes públiques encara no estan rodant, però els carrers de Palma comencen a ser ocupats per les 28 estacions que serviran per aparcar-les. Ja es pot veure una d’elles en el carrer Mateu Enric Lladó, prop de les Avingudes, i la regidoria de Mobilitat ha donat el vistiplau per a la instal·lació d’altres quatre: a Joan Alcover; a la cantonada de Manacor amb Manuel Azaña; a Francisco Manuel dels Ferrers i en la cantonada de Ballester amb Socors.

Les 28 estacions repartides en 15 barris vénen acompanyades per un sistema informatitzat d’interacció amb els usuaris per poder agafar o deixar les bicicletes mitjançant la targeta ciutadana. La instal·lació dels aparcaments i els citats punts electrònics conclourà a principis de 2011 i poc després s’engegarà el servei de la bicicleta pública. Al principi, la col·locació de les 28 estacions anava a finalitzar al desembre, però l’última junta de govern municipal va aprovar una pròrroga per urgència.

Entre les 28 estacions sumen un total de 470 aparcaments per 336 bicicletes. Algunes estacions tenen cinc ancoratges, mentre que unes altres compten amb deu, vint o trenta buits per les bicicletes, depenent de la zona on se situïn.

Al Dia Mundial sense Cotxes d’aquest any, que es va celebrar el 22 de setembre, va servir per veure com serà la desitjada Bicipalma, una bici de passeig de color blau, blanc i verd –els mateixos colors que els autobusos de l’EMT– amb rodes gruixades i un sistema antirobatori per a aquelles peces que són fàcils de sostreure.

Les bicicletes es podran agafar de 7.00 a 22.00 hores, mentre que els divendres i dissabtes l’horari s’amplia fins a la mitjanit. Encara es desconeix el preu del servei, encara que els qui facin transbordament des d’un autobús tindran mitja hora gratis. Per usar les bicis es necessita la targeta ciutadana.

http://www.diariodemallorca.es/palma/2010/11/26/movilidad-comienza-instalacion-28-estaciones-bicicleta-publica/623385.html

Entrada publicada per pedalejant

Posted novembre 26th, 2010 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.