Com em vesteixo?

Volem compartir alguns consells perquè vagis còmode al pedalejar.

En diverses ocasions hem vist i sentit històries sobre ciclistes de ciutat que van amb vestimenta esportiva i en arribar al treball es canvien de roba. Ells tindran les seves raons però no té per que ser així, a més no té sentit, veritat?

Com hem dit abans, proposem que el vestit o l’uniforme del ciclista urbà sigui el que a cada moment et ve de gust mentre que sigui còmode. Després de tot si som ciclistes urbans utilitzem la bicicleta com a vehicle de transport per anar a treballar, visitar als amics, anar al cinema o qualsevol altra destinació. I només per anar amb bicicleta estem condemnats a vestir malament? Nosaltres pensem que no. Vols anar a treballar en vestit? Ens sembla molt bé. Ets dona i vols anar amb taló alt? Doncs si ets una ciclista habitual i no et molesta, per què no vas a anar maca i ben vestida?

No obstant això, sí hi ha alguns consells que ens agradaria compartir però tenen més que veure amb l’estat del temps que qualsevol altra cosa. I quan oferim aquests consells donem per fet que com a bicicleta utilitzes una bici de passeig, de ciutat o híbrida. Una que tingui parafangs posteriors I davanters, guardacadenes i graella posterior per si necessites transportar alguna cosa.

Primer consell: no has de deixar que la bicicleta et condicioni la manera de vestir sempre que a cada moment vagis vestit còmodament i d’acord al que requereix la situació en la qual et trobaràs al final del teu viatge.

Quan fa bon temps

És aconsellable que el més proper al cos sigui de cotó, o bé d’algun material tècnic transpirable i que sigui còmode. És a dir, una samarreta o camisa que transpiri, encara que després per damunt portis una jaqueta o jersei d’un altre material. El principal és la primera capa. Les sabates: Encara que qualsevol tipus de sabata funciona, una sola de goma rellisca menys sobre el pedal que una sola de cuir. També aconsellem l’ús d’ulleres de sol perquè el sol no t’enlluerni (sobretot a l’alba i al capvespre).

Quan fa mal temps.

Pensa que si fa fred quan muntes amb bicicleta l’exercici produeix calor i passessis menys fred que caminant. És aconsellable que el més proper al cos sigui de cotó o d’algun material tècnic que transpiri i sigui còmode. Per damunt pots portar capes addicionals de roba depenent de la temperatura, bé un jersei, jaqueta o una combinació. Però sense que et destorbi la mobilitat. Si és hivern i la temperatura és realment baixa és important que et protegeixis les mans amb uns guants i que portis mitjons una mica més gruixuts. Gorra o bufanda és opcional. Una regla general que prenem prestada de l’esquiador és: abrigar el cos amb alguna cosa que retingui la calor i tallar el vent amb una peça aïllant. Tant com si plou o simplement fa molt fred recomanem que no utilitzis una gavardina llarga ja que és millor amb una jaqueta. La gavardina pot llevar-te mobilitat al pedalar tant com en pujar-te i baixar-te de la bicicleta. Si plou fort és bastant obvi que pots posar-te un impermeable.

http://www.ciclismourbano.org/bicicletaurbana/comomevisto.htm

Posted setembre 6th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.