“Mou-te B” triplica la xifra d’usuaris

El servei de bicicleta pública “Mou -te B” ha triplicat durant l’últim any la seva xifra d’usuaris, al passar de les 4.560 persones amb què va tancar el 2009 a les 12.006 del 2010, segons dades aportades a EFE per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat que gestiona aquesta iniciativa que aquest mes compleix dos anys.

L’increment d’aquest servei, dirigit als titulars de la targeta intermodal, es deu en bona part a la incorporació al mes d’abril passat de dues noves estacions des de les quals es pot accedir a les bicicletes: Inca i Manacor, que sumen a les de la Universitat de les Illes Balears i la de Plaça d’Espanya, a Palma.

Més de la meitat dels usuaris d’aquest servei de préstec de bicicletes durant l’any 2010 van ser homes (59,6%), encara que les dones van guanyant terreny (40,4%).

El punt en què hi ha més trànsit de bicicletes de préstec és l’estació intermodal de Palma seguit de la UIB, molt per darrere hi ha les noves, Inca i Manacor, a causa del fet que durant el primer trimestre de l’any no van estar en funcionament.

Estació Intermodal Palma 8.611
UIB 2.180
Inca 788
Manacor 427
   12.006 usuaris

El gran salt en la xifra d’usuaris d’aquesta nova modalitat de transport públic es va produir en el primer trimestre del 2010, quan de la mitjana de 200-300 usuaris es va passar a l’abril a l’estació intermodal als 769 usuaris, xifra que va seguir i s’incrementa superant els 900 abans de l’estiu.

La utilització de les bicicletes està condicionada a la cancel·lació prèvia d’un viatge amb la targeta intermodal en qualsevol dels seus serveis integrats (metro, autobús o tren) i a la firma prèvia d’un contracte de cessió i la responsabilitat que inclou el manteniment del vehicle.

L’horari de recollida de bicicletes és de les 7.00 fins a les 19.00 hores i el de devolució, entre les 8.00 i les 20.00 hores.

També hi ha dues modalitats de préstec: amb reserva i simple – sense reserva -. El préstec amb reserva està pensat per a aquelles persones que tinguin horaris de feina o estudis fixos, mentre que el préstec simple està ideat per a l’ús esporàdic de la bicicletes, amb horaris flexibles o irregulars.

El servei “Mou -te B” farà el seu segon aniversari el pròxim 17 de febrer, dia en què es va posar en marxa el primer dels punts de préstec de bicicletes.

1222167960_0

Posted febrer 6th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.