Més de la meitat de les places del “Bicipalma” ja estan donades d’alta

Prop de 3.000 persones estan inscrites de moment a Bicipalma, el servei públic de bicicleta que començarà a rodar dilluns que ve. Durant una primera fase de proves, podran apuntar-se un màxim de 5.000 persones majors de 16 anys i amb targeta ciutadana. Aquests dos requisits són imprescindibles per poder utilitzar alguna de les 336 bicicletes de forma gratuïta durant mitja hora, aparcades en les 28 estacions distribuïdes pel centre i Eixample.
El període d’inscripció es va iniciar el 14 de març, a dia d’avui ja es superen les 2.500 altes. La regiduria de Mobilitat calcula que durant aquesta setmana s’estan inscrivint entre 100 i 200 cada jornada. Els qui tenen targeta ciutadana han d’introduir-se en la web www.bicipalma.es per donar-se d’alta.
bicipalma

La junta de govern de Cort aprovarà que la gestió del nou transport públic sigui a càrrec de la SMAP els propers sis mesos, abans d’atorgar-la en concessió. “Com estem en període de proves, volem conèixer bé el serveix” abans de lliurar-ho a una empresa perquè ho gestioni a canvi de publicitat, ha explicat el regidor de Mobilitat, José Hila.
El motiu de triar la Societat Municipal d’Aparcaments de Palma (SMAP) és perquè ja tenen experiència en la gestió de bicicletes, en concret les de color verd que ofereixen de franc a els qui aparquin en algun dels estacionaments públics. “Tenim mecànics de bicis i administratius que es podran encarregar d’aquest servei”, va indicar el regidor de Mobilitat, per la qual cosa només serà necessari situar el taller de reparació en un dels aparcaments i contractar a vuit persones durant sis mesos per completar la plantilla.
Posteriorment, Cort traurà a concurs públic la gestió, que s’atorgarà a canvi d’un lot de publicitat en marquesines i altres elements urbans que ara no estan explotats, així com la publicitat permesa a la roda posterior, tal com va detallar Hila, qui va concloure que “no caldrà gastar diners públics”

Posted març 23rd, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.