Cort multarà circular en bici per les voreres amb fins 100 euros

 L’Ajuntament de Palma prohibirà circular amb bici per les voreres, parcs, jardins i carrers per a vianants i multarà aquesta infracció amb fins a 100 euros, si bé aquesta sanció podrà elevar-se fins als 500 euros si se circula per aquestes zones de forma temerària, d’acord a l’Ordenança Municipal Reguladora de la Mobilitat dels Ciclistes, aprovada aquest matí per la Junta de Govern Local.
A més, malgrat que al principi limitava la velocitat de les bicicletes a 15 quilòmetres per hora en els carrils bici situats a nivell de vorera i a 25 quilòmetres per hora en els situats en la calçada, finalment, l’equip de Govern ha pactat amb el PP que la velocitat màxima en tots dos no pugui superar els 20 km/h.
No obstant això, aquesta Ordenança, que només permet als ciclistes circular pels carrils bici i les carreteres, no entrarà en vigor fins a finals d’aquest any, atès que, en primer lloc, ha de ser aprovada de forma inicial en l’últim Ple de l’Ajuntament d’aquesta legislatura, que se celebrarà en el mes d’abril.
Prèviament a això, a partir d’aquest dimecres s’obre un termini de deu dies perquè la resta de partits facin les seves aportacions, encara que els ‘populars’ ja han pactat una sèrie de mesures amb l’equip de Govern per donar el seu suport a aquesta Ordenança, entre les quals destaca que el casc només serà obligatori per als menors de 12 anys, mentre que la resta de ciclistes podran circular sense aquesta mesura de seguretat per la ciutat.
Una vegada s’aprovi aquesta normativa en el Ple d’abril, alguna cosa que l’Ajuntament espera que es faci per unanimitat, s’obrirà un període d’al·legacions perquè les entitats ciutadanes puguin plantejar al·legacions al text, de manera que una vegada estudiades i incorporades,  l’Ordenança s’aprovarà de forma definitiva en un altre Ple a la fi de 2011.

Posted març 23rd, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.