El Bicipalma s’estrena amb èxit.

2011-03-28_IMG_2011-03-28_23_08_22_m11dp006Èxit rotund de Bicipalma en la seva primera jornada per Ciutat. Un miler de persones van pedalejnar ahir pel centre i l’Eixample en una de les 336 bicicletes públiques distribuïdes en 28 estacions amb 470 ancoratges. El nou transport implantat per l’Ajuntament ha cobert el seu primer proces d’inscrits, a causa que 5.000 usuaris es van donar d’alta fins a ahir a la pàgina web www.bicipalma.es.
Els qui estiguin interessats en aquest servei públic hauran d’apuntar-se en una llista d’espera, a causa que ara com ara Cort no permetrà més inscripcions. “El primer que hem de fer és analitzar l’ús diari que li donen les persones apuntades, saber si és un ús esporàdic o habitual, veure on s’agafen més bicicletes, comprovar si la distribució de les estacions és la correcta, si sobren vehicles o fan falta més, etc.”, tal com va explicar el regidor de Mobilitat, José Hila. En cas de les bicis estiguin lliures la major part del temps, Cort obrirà un nou procés d’inscripcions.
Durant la primera jornada es van registrar alguns incidències, dels quals el més destacat va ser que l’estació de bicicletes situada en l’avinguda Argentina no va funcionar en tot el dia. En altres estacions es van produir fallades puntuals en el sistema informàtic del Punt d’Informació a l’Usuari (PIU), perquè en alguns moments es va col·lapsar, com va ocórrer en els tres aparcaments de l’eix cívic de Blanquerna, a la plaça Weyler i la plaça d’Espanya. El problema era para els qui volien agafar una bici, encara que no per els qui volien aparcar-la després d’haver-la usat, ja que els ancoratges sí que funcionaven, segons van detallar des de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament.

El màxim responsable polític va destacar ahir que aquesta estrena “en proves” és la “culminació de quatre anys de treball després dels quals ara la ciutat suma un nou transport, encara que també s’ha millorat el servei d’autobús, s’han ampliat les zones per a vianants i s’han implantat carrils-bici”, va enumerar.
Va recordar que la bicicleta serà gratuïta durant tot el període de proves. De fet, el proper equip de govern que sorgeixi després de les eleccions de maig serà qui hagi d’establir la tarifa del servei de Bicipalma, encara que els actuals responsables van afirmar que seria similar a la de l’autobús de l’EMT.
Hila també va recordar que les bicicletes que veiem pel carrer estan dissenyades i construïdes amb una resistència major per evitar en tant que sigui possible actes vandàlics. Per exemple, no es poden llevar els seients ni manillars, entre altres coses.
L’horari del nou transport és de 7 a 22 hores de diumenge a dijous i els festius; i de 7 a 24 hores els divendres i dissabtes. Els usuaris han de ser majors de 16 anys i tenir la targeta ciutadana donada d’alta en Bicipalma.

FONT.

Posted març 29th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.