El carril-bici triplica el nombre d’usuaris

El carril-bici de les Avingudes ha triplicat el seu nombre d’usuaris en un any. Mentre que al maig de 2010 la mitjana diària era de 395 ciclistes, el càlcul realitzat el mateix mes d’aquest any ascendeix a 1.225 persones pedalejant cada dia pel carril que voreja el casc antic.
L’ús d’aquest carril-bici s’ha incrementat sobretot des que Cort va implantar el Bicipalma el passat 28 de març. Els tècnics de la sala de control de tràfic de l’Ajuntament executen el recompte diari de bicicletes els primers tres dies laborables de cada mes. Al març van calcular una mitjana de 791 ciclistes, xifra que va pujar a 1.398 a l’abril i a 1.225 al maig. Els dies d’aquest mes calculats van ser el dilluns 2, el dimarts 3 i el dimecres 4. Els dos primers va haver-hi 1.067 i 1.054 ciclistes pel carril-bici de les Avingudes, però el dimecres el nombre va augmentar fins als 1.554 usuaris, degut  probablement al fet que va començar el bon temps, segons van explicar des de Mobilitat.
A partir d’ara, estimen que la mitjana rondarà o superarà els 1.500 ciclistes. El mateix va ocórrer al juny i juliol de l’any passat, que les bicicletes van augmentar considerablement respecte al mes anterior per l’arribada del bon temps. A l’agost van tornar a disminuir, a causa del període de vacances, i al setembre i octubre es van incrementar de nou, superant el miler de ciclistes diaris de mitjana, segons s’observa en el gràfic.

gràfic
El càlcul de bicicletes no és estimatiu, sinó real, ja que una càmera de tràfic situada en la confluència de les Avingudes amb el carrer Enric Alzamora grava el carril-bici i, posteriorment, un tècnic de la sala de control de la regidoria de Mobilitat explica una per una totes les bicicletes que circulen per aquest punt, tal com van detallar des de l’àrea responsable.

Hores punta
El recompte es distribueix per hores amb l’objectiu de conèixer en quins moments del dia el carril-bici és més utilitzat. Segons les últimes dades, referides al dimecres 4 de maig, la major afluència té lloc de 18.00 a 19.00 hores, amb 169 ciclistes passant per aquesta confluència. El tram horari entre les 17.00 i les 18.00 li segueix en intensitat de bicicletes, amb 131 comptabilitzades per Cort. Una hora abans van circular 124 bicis, mentre que al matí el tram de major afluència va ser de 7.00 a 8.00 hores, amb 103 bicis per les Avingudes. Comparant amb les xifres del dia anterior, els horaris són similars.
Aquesta via es va crear al setembre de 2009 i, durant els primers mesos va ser molt polèmica, per l’eliminació d’un carril per als cotxes, encara que al final no es van produir grans embusos.

Font

Posted maig 22nd, 2011 by pamboli and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.