Massa Crítica reclama que les bicis puguin circular per les voreres

Segons informa avui el Diario de Mallorca, el col·lectiu ciclista Massa Crítica ha reclamat a Cort que la nova ordenança per bicicletes mantingui el permís per circular per les voreres si la velocitat no supera la d’un vianant -tal i com es podia fer fins ara-.

L’esborrany de l’ordenança va ser redactat durant la passada legislatura (veure entrada a PalmaEnBici), i s’espera la seva aprovació abans de finalitzar l’any. Tot i que inicialment es preveia una prohibició total de les bicis a les voreres i carrers peatonals, a les darreres versions s’han incorporat excepcions com ara la circulació fora d’horaris comercials -on la presencia de vianants és menor-.

Des de Massa Crítica s’aplaudeix també que es permeti la circulació per la calçada encara que existeixi un carril bici -fins ara, es considerava obligatori l’ús del carril-, i que els ciclistes puguin circular en contra-direcció a les zones ACIRE -vies restringides als vehicles de residents-.

Tornant a la polèmica respecte a l’ús de les voreres per part de les bicicletes, cal recordar que l’esborrany del nou Reglament General de Circulació preparat per la DGT preveu permetre la circulació de bicicletes a les voreres de més de 3 m d’amplada -possibilitat que el consistori rebutja, al·legant que a Palma hi ha poques voreres que compleixin aquest criteri-.

L’ordenança és una vella reivindicació per tal d’assegurar-ne la convivència entre bicicletes, vianants i vehicles a motor i donar seguretat jurídica als ciclistes davant el buit legal existent fins ara.

Posted novembre 21st, 2011 by Stefan Nolte and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.