Palma, nº 14 al rànquing d’ús de la bici de l’Estat Espanyol

     
Si el passat mes d’octubre ens fèiem ressò de l’enquesta d’ús de la bicicleta de la DGT , segons la qual existeixen a l’Estat Espanyol aproximadament 3 milions de ciclistes habituals, avui ens ha arribat una estadística publicada per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), feta durant la primera meitat de l’any 2011 i comparant l’ús de la bici a diferents ciutats espanyoles.

pica aqui per veure la imatge ampliadaLa pregunta en aquest cas varia lleugerament respecte a les fetes per la DGT: “Quin és el mitjà de transport que més utilitza?”. Segons l’enquesta, Còrdova -amb un 10% de la població-, Sevilla -amb un 8,9%- i Vitòria-Gasteiz -amb un 8,3%- son les tres ciutats de l’Estat amb major ús de la bicicleta.

Per la seva banda, Palma es situa al lloc nº 14 d’aquest rànquing, amb només un 1,9% d’habitants que trien la bicicleta com a mitjà de transport habitual. Tot i les excel·lents condicions climàtiques, topogràfiques i de model urbà compacte, Palma es situa per darrera de ciutats com ara Lleó, Pamplona o Santiago de Compostela.

L’Organització de Consumidors i Usuaris atribueix bona part d’aquests pèssims resultats a que “els polítics no pedalegen”. Denuncia que existeixen pocs kilòmetres de carril bici, que aquests són insegurs i no respecten l’amplària recomanada (1,5 m per sentit), i que el seu traçat respongui més a l’ús recreatiu que no pas al desplaçament diari.

Tanmateix, l’OCU reclama que cada mitjà de transport disposi del seu propi espai per a la circulació, quan avui dia la gran majoria dels col·lectius ciclistes reivindiquen principalment mesures de pacificació del trànsit per tal de poder compartir la calçada amb la resta de vehicles en condicions de seguretat.

En tot cas, coincidim amb la necessitat de crear una xarxa ciclista coherent i integrada, que permeti fer de la bicicleta el mitjà de transport preferit per tots els ciutadans.

Posted gener 9th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Península Ibèrica

2 Responses to “Palma, nº 14 al rànquing d’ús de la bici de l’Estat Espanyol”

 1. Opinador escrigué:

  Sou uns cracks… ha estat publicar-ho vosaltres i sortir al Diario de Mallorca:

  Un dos por ciento de los palmesanos utiliza la bicicleta para desplazarse

 2. Jesus escrigué:

  Wenas
  no esta mal puesto numero 14!!!, personalmente yo uso bici por palma(ciudad),por mi opinion, nadie va en bici por el poco respeto del peaton hacia los ciclistas, tambien a la hora de transitar por el carril que nos corresponde, aver me explico: hasta hace poco bicipalma fue un bum y se habilito carriles para que cada ciclista fuera por donde le correspondia, pasa 1 año y quitan los carriles de algunas calles, viendo carriles entrecortados , “pensando: ahora por donde paso”, o carriles que aumtomaticamente te ponen en direccion prohibida, personalmente el ciclismo por palma no esta bien hecho y enhorabuena un puesto 14 ,al menos no somos los ultimos.

  No se si vosotros sereis ciclistas, pero personalmente , el turismo le gusta explorar y mas en palma de mallorca en el que seria un buen provecho , que ubiera mas carriles para bicicletas , con respectivos mapas para que no se pierdan
  personalmente antes que me atropelle un coche prefiero, llevar a alguien a el hospital por que le he roto el dedo menique del pie, el montivo que un vehiculo respeta por que respetan las señales de trafico,pero sinceramente hay mucho loco suelto, que de milagro no te enviste o se te cruza por que tiene prisa.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.