La Diada Ciclista de Sant Sebastià arreplega a més de 12.000 usuaris

La Diada Ciclista de Sant Sebastià d’ahir va pulveritzar tots els rècords de participació, en arreplegar a més de 12.000 usuaris de la bicicleta entre els 3 i els 93 anys. Es consolida així la tendència a l’alça, que havia quedat en entredit donat que molts ciclistes urbans volien manifestar la seva indignació contra les polítiques de l’actual Consistori no assistint-hi. Però els més activistes, com ara el col·lectiu Massa Crítica decidiren fer acte de presència i convertir la Diada en un acte reivindicatiu.

Des de PalmaEnBici també hi participarem, repartint unes 2.000 octavetes denunciant la nova Ordenança Ciclista que està preparant l’Ajuntament de Palma, i convidant als usuaris a presentar-hi al·legacions seguint el nostre model estandarditzat. Molts pares i mares es mostraren indignats en conèixer que els seus fills hauran de circular entre els cotxes a partir dels 9 anys d’edat, si finalment s’aprova l’Ordenança.

Més enllà dels actes de protesta, la Diada transcorregué en un ambient clarament festiu, amb una gran participació de famílies i centres educatius -com ara el Col·legi del Sagrat Cor, que s’endugué el premi al grup més nombrós amb gairebé 300 ciclistes-. Com cada any, tinguérem ocasió de veure tot tipus de cicles, destacant-hi alguns vehicles adaptats per a gent discapacitada (veure entrevista a Ciclismo Adaptado Región de Murcia), o velocípedes sense pedals per als més menuts.

El Batle de Palma de Mallorca -Mateo Isern- donà el sus a la Diada retallant també la cinta de sortida a la Plaça Cort, mentre el regidor de l’àrea delegada de Mobilitat -Gabriel Vallejo- va tancar la jornada a l’acte d’entrega de premis a Son Moix -entre les pitades d’alguns assistents-.

Els premis, cortesia de Bimont, s’entregaren al ciclista més veterà -Anselmo García, de 93 anys-, al més jove -Hugo Aljama, de només 3 anys-, a la bicicleta més original -Alba Rodríguez, amb una bici decorada de pavó-, i a la millor disfressa -Miguel Pizà, com a follet-.

L’elevada participació va allargar molt la jornada: els primers ciclistes sortiren de Cort molt abans de les 12:00 h -per esperar a la Porta d’Es Camp-, i el darrer grup no es va poder incorporar a la marxa fins les 12:45 h. L’escassa amplada de molts carrers de l’itinerari -tant a la sortida com a l’arribada- tampoc no ajudaren a agilitzar la circulació, produint algunes caigudes d’escassa consideració i l’abandonament abans d’hora d’algunes famílies-.

Per l’any vinent seria convenient tancar el trànsit als carrers principals i dedicar-los íntegrament a la diada.

Posted gener 21st, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma

3 Responses to “La Diada Ciclista de Sant Sebastià arreplega a més de 12.000 usuaris”

 1. Carles escrigué:

  Molt bó el reportatge sobre tot l’original comentari sobre “una nova retallada” de’n Mateo.

  Tanmateix tot i la política antibici que fa l’actual consistori (eliminació carril bici, multes astronòmiques…), la bicicleta té guanyada la batalla. Imaginau-vos quanta gent sortiria al carrer amb bici (no només aquest dia) si en Mateo li donàs un petit impuls enlloc de posar-li pegues. En fi…

 2. Un que passa perki... escrigué:

  Sortiu a l’anecdotari del Diario de Mallorca! :)

  Reivindicación: Palma en Bici reclama cambios

  Varios activistas de Palma en Bici y del colectivo Massa Crítica aprovecharon la diada para reivindicar que se introduzcan una serie de cambios en la ordenanza municipal que regulará el uso de la bicicleta y que está pendiente de aprobación definitiva. Miembros del colectivo repartían en la plaza Porta des Camp folletos explicativos de sus reivindicaciones que, básicamente, se centran en la posibilidad de que los vehículos de dos ruedas puedan circular por las aceras, algo que la ordenanza actual no contempla y la nueva tampoco. Al respecto, el concejal de Movilidad, Gabriel Vallejo, insistió en que el equipo de gobierno prioriza que las aceras sean para los peatones, por lo que ve “muy dificil” que se permita que las bicicletas circulen por ellas. Por cierto, la retirada del alcalde y se su séquito del punto de salida coincidió con el pase de varios participantes que se dirigieron a la máxima autoridad municipal con gritos de Més carril bici y manco castellà.

  Diario de Mallorca

 3. Maria escrigué:

  A Cort, va ser insufrible, un dona grollera i de mal gust que fa feina per l’ajuntament fa mil anys, no aturaba de dir tonteries sense sentit i amb l’idioma de moda “castellorquin”, feia ganes de anar a llevar-li el micro o escupir-la, personalment li tenc molta mania en aquella mulata estupida, es repelent, feia mal a les orelles. Segur que despres va agafar cotxe i quan vam arrivar a Son Moix, pam… a ja estava per bombardetjar els nostres caps amb el micro i amb tots aquells altaveus instalats a Son Moix i a Cort la veritat insufrible, pareixia un concurs d’el Carreful

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.