Es redueix en un 5% el nombre d’usuaris de l’EMT

Segons denuncia l’ex-regidor de Mobilitat -José Hila-, el passat mes de novembre de 2011 es va reduir el nº d’usuaris de bus en un 5% -en termes interanuals-. Aquesta davallada és especialment accentuada si tenim en compte que la tendència era d’un augment dels usuaris de gairebé un 3%.

L’ex-regidor atribueix aquesta davallada a “la retallada de vehicles i freqüències, que es va iniciar a mitjans d’octubre”, i assegura que “això només és el principi: les dades de desembre mostraran una caiguda encara més gran, i la del gener pot ser espectacular -per la pujada de preus del 23%-”.

Si s’exclouen les línies 5, 20 i 34 -afectades pel traspas de l’activitat de l’hospital de Son Dureta al de Son Espases-,  podem observar que el 90,3% de la reducció d’usuaris es correspon a les línies que han patit retalls. La resta es podria explicar per l’empitjorament de les combinacions entre diferents línies i la mala premsa generada per aquesta mesura.

La reducció d’usuaris es concentra molt especialment allà on els retalls han estat més durs, com ara la línia 2 -que els horabaixes ha passat d’una freqüència de 15 minuts a una de 30-, la línia 11 -que ha passat d’una freqüència de 20 minuts a una de 30- o el bus de nit -que redueix la seva freqüència de 15 a 25 minuts, fet doblement greu ja que fomenta l’ús de l’automòbil després d’haver ingerit alcohol-. 

Segons l’ex-regidor José Hila, “les decisions del PP estan perjudicant a molts ciutadans que feien servir el transport públic”, i denuncia que a Palma “tenim el lloguer de busos més car d’Espanya”.

Posted gener 24th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

6 Responses to “Es redueix en un 5% el nombre d’usuaris de l’EMT”

 1. Stefan Nolte escrigué:

  L’exclusio de la línia 34 dels càlculs es justifica a més en que no hi ha hagut realment una reducció de freqüències, sinó que simplement s’han tret unes poques aturades per fer el trajecte més directe -cosa que també n’afavoreix l’ús-.

 2. Alberto escrigué:

  Unas pocas paradas dices? Como se nota que no tienes 80 años y tienes que ir cada semana 1 o 2 veces al hospital desde La Vileta o Son Roca…o gente que vive alli y trabaja en el poligono. No solamente se han quitado paradas si no que se a dejado sin autobus directo a gente que le pertenece el hospital y se a dejado hasta una zona de Palma que le pertenece Son Llatzer. El aumento se debe a que en 2010 solo funciono 1 mes Son Espases, asi cualquiera…

 3. Alberto escrigué:

  Aparte como puedes comprobar la 8 (a pesar de la “nueva” linea 6) esceptuando la linea 15 (que tampoco porque es por los turistas) es la linea con mas pasajeros de ese tipo de linea que va de un barrio al centro… linea 3 de un “barrio” a otro pasando por el centro, (es como si fueran dos lineas si lo comparas con el 8… linea 7 de La Vileta a son gotleu pasando por el centro… la linea 5 mas de lo mismo… sacar vuestras dedupcines

 4. Stefan Nolte escrigué:

  Correcto… he tenido que editar la entrada al ver que ha habido muchísimos más cambios de los que anuncia el Ayto. en su página. Gracias a los datos que me ha facilitado José Hila ahora la información queda más completa.

 5. Pregunta escrigué:

  Y como se justifica la reduccion del uso en las lineas en las que no se ha reducido la frecuencia? Es tambien cosa del recorte? O es que simplemente la gente esta usando el coche y pasa del Bus.

 6. Opinador escrigué:

  Ja ho diuen a l’article: hi ha gent que feia trasbords, i que amb la reducció de freqüències ha abandonat directament el transport públic. I això de la mala premsa tampoc és una cosa a menysprear!

  D’altra banda, l’empitjorament de la crisi també hi pot haver jugat una mica, però està clar que ni de lluny ha generat un impacte tan negatiu com les retallades en mobilitat.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.