La Junta de Govern aprova el text definitiu de l’Ordenança Ciclista

 
La Junta de Govern ha aprovat avui el text definitiu de l’ordenança reguladora de la mobilitat dels ciclistes, un cop l’Àrea de Mobilitat ha estudiat les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública. S’hi han presentat un total de 44 escrits d’al·legacions.

Aquesta ordenança entrarà en vigor el mes d’abril, després de la seva aprovació definitiva al ple municipal del 29 de març.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Gabriel Vallejo, ha explicat les principals novetats del contingut de l’ordenança i ha agrait la feina dels partits de l’oposició d’estudiar a fons el text per introduir-hi propostes, “la gran majoria de les quals han estat incorporades”.

Vallejo ha anunciat que els infants podran circular en bicicleta per les voreres, parcs i jardins fins als 12 anys i no fins als 9 anys com s’establia fins ara, però sempre acompanyats per un adult i sense sobrepassar la velocitat dels vianants.

També es reduiran les quanties de les sancions, de manera que les infraccions lleus tindran una sanció de 60 euros; les greus, de 61 a 120 euros i les molt greus, de 121 a 300 euros. El text inicial establia que les sancions lleus serien de 100 euros, les greus de 200 euros i les molt greus de 500 euros.

Pel que fa als carrers per a vianants, l’ordenança de la bicicleta no permet la circulació de cicles per aquestes zones, excepte entre les 20 i les 10 hores i els dies festius sempre i quan no hi hagi aglomeracions, enteses com situacions on no es pot mantenir un metre de distància amb els vianants o no es pugui circular en via recta 5 metres.

De totes formes, Gabriel Vallejo ha explicat que la regidoria de Mobilitat analitzarà els carrers per a vianants un per un, a fi de estudiar les possibles modificacions en funció de les característiques especials de cada carrer, que es recolliran mitjançant un decret.

Per altra banda, el text definitu de l’ordenança estableix que la velocitat màxima permesa als carrils bici situats a la calçada serà de 30 kilómetres per hora en lloc dels 25 kilómetres per hora que hi havia fins ara. En tot cas, les bicicletes sempre gaudiran de la mateixa prioritat que els vianants envers els altres vehicles quan facin ús dels passos per a vianants, sempre respectant la prioritat d’aquests, i travessant-los pels seus extrems laterals.

A partir d’abril, en virtut de l’ordenança municipal, la Policia Local podrà retirar una bicicleta quan estigui més de 48 hores subjecta a un element de mobiliari urbà.

Font: Ajuntament de Palma

Posted març 7th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.