BICI-ORDENANÇA: 26 multes en una setmana

Les infraccions més habituals són l’ús d’auriculars i la circulació per zones per vianants

Ja ha començat la cacera. Des de l’entrada en vigor de l’Ordenança Ciclista, el passat dia 30 d’abril, hem gaudit d’un període de 2 mesos de clemència -durant els quals la Policia Local es limitava a informar als infractors-. Però des del passat dia 1 de juliol l’Ajuntament s’ha posat dur: 26 multes -la majoria per infraccions lleus- en set dies són el balanç provisional d’aquest atac a la mobilitat sostenible.

Durant la campanya informativa es varen realitzar un total de 585 advertències, a raó de 9,4 advertències diàries. Aquesta primera setmana d’aplicació efectiva s’ha estrenat amb 3,7 sancions diàries, cosa que fa pensar en una certa flexibilitat per part de la Policia Local, donades les prioritats que imposa la temporada turística.

Els ciclistes sancionats per les infraccions més comuns -com ara portar auriculars i circular per voreres- es  podran acollir al programa “Respectant hi guanyam tots”, per commutar la sanció econòmica per unes sessions d’educació vial.

Font: DiarioDeMallorca

Posted juliol 9th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

3 Responses to “BICI-ORDENANÇA: 26 multes en una setmana”

  1. Salvador escrigué:

    En el fondo estoy a favor de que la poli imponga el respeto de las reglas. Lo importante es que las reglas sean adecuadas, y desgraciadamente no siempre lo son. Pero si se sancciona a los ciclistas pienso que mas duramente se debe sanccionar a los conductores prepotentes. Perdonen es que estoy enfadado. Hoy he sido agredido por un conductor que no tenia espacio suficiente para adelantarme y que hubiese deseado que yo me parase para dejarle paso. Como no lo hice considero adecuado darme un empujon tirandome al suelo. Para mas me ha amenazado con matarme si lo denunciaba. Lo he denunciado por agresividad, golpes y amenazas.

  2. Jesús escrigué:

    Curiosament els policies locals “ciclistes” sí que van per les aceres, i bàsicament per on els hi dóna la real i policial gana (de fet crec que mai els he vist pel carril bici).

    Seria lògic que els cotxes de policia anessin per les aceres, o contra direcció a l’autopista? Idò que s’apliquin el conte, perquè la veritat és que és quasi surrealista que, anant per l’acera, et multi un policia… que també va en bici per l’acera.

  3. Marti escrigué:

    un nin d 10anys q vagi amb el seu pare ha danar per enmig del carrer? Els politics no tenen civisme, pensen b els doblers q es poden recaudar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.