Palma: tercera ciutat amb pitjor trànsit d’Espanya

Cada automobilista perd més de 40 hores anualment en retencions, segons un estudi de TomTom

Ni el vergonyós estudi de Siemens -segons el qual Palma és líder en mobilitat sostenible-, ni la tendenciosa enquesta publicada pel diari Última Hora -que atribueix a la eliminació del carril bici d’Avingudes una suposada millora del trànsit-. La realitat de Ciutat ha sortit a la llum gràcies a l’anàlisi fet per l’empresa de serveis de navegació TomTom: la capital balear escala a la tercera pitjor posició de l’Estat Espanyol, pel que fa al temps que perdem en embossos, acostant-se perillosament a les clàssiques Madrid i Barcelona.

Segons aquest estudi cada automobilista palmesà perd de mitjana uns 13 minuts per hora conduida, que al cap de l’any es tradueixen en més de 40 hores de stop & go per vehicle -amb tot el que això significa en termes de contaminació, irritabilitat de les persones i estancament econòmic-.

L’empresa de navegació realitza anualment aquest anàlisi amb la finalitat d’oferir informació més adequada als seus navegadors “tant per a la població, com a les empreses, la indústria i els organismes públics”. Fins ara es centrava només en ciutats amb més de 800.000 habitants, però enguany ha donat el bot incloent-hi nuclis urbans més petits d’importància regional. Els responsables de l’estudi s’han mostrat sorpresos davant uns resultats tan negatius, que fan recomanable un radical canvi de polítiques a Ciutat.

Cal que recordem, una vegada més, que la mobilitat sostenible és clau per sortir de l’actual crisi econòmica.

Fonts: Última Hora i Diario de Mallorca.

Posted octubre 18th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Medi Ambient, Palma, Política i economia

One Response to “Palma: tercera ciutat amb pitjor trànsit d’Espanya”

  1. Eloy escrigué:

    Ultima Hora jaja. Una font poc respectable per a mí. Les dimensions dels carrers de Palma són petits en relació a la nostra taxa de motorització (uns 700 vehicles per cada 1.000 habitants, a l’IBESTAT ho podeu consultar). Si Bernat Calvet ho hagués sapigut aleshores quan va projectar l’eixample palmesà hauria projectat més carrers de 30 i 40 mts. d’amplada. Sí que el sector del transport pot ajuadr molt a sortir de la crisi! però poca gent ho veu això!! El resultat d’aquest estudi m’irrita.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.