Londres invertirà 1.000 milions de lliures esterlines en infraestructura ciclista

L’esborrany del Pla Estratègic per al Transport aposta per superar el milió de desplaçaments diaris en bici

 

Espectacular. Només així es pot definir el repte llençat pel batle de Londres, el conservador Boris Johnson, demostrant una vegada més que la mobilitat sostenible no enten d’ideologies, sinó de sentit comú. I és que avui hem conegut l’esborrany del Pla Estratègic per al Transport de la capital britànica, que entre d’altres partides inclou un pressupost de gairebé 1.000 milions de £ en matèria d’infraestructura ciclista -destacant la finalització d’una xarxa de viari d’alta capacitat i l’ampliació del sistema de lloguer públic de bicis, que inclou tota l’àrea metropolitana i que actualment compta amb més de 7.500 unitats-.

Bona part de les actuacions que es poden deduir d’aquest document responen a les fortes campanyes organitzades per la London Cycling Campaign (LCC), el principal lobby ciclista de Londres. Per exemple, el ‘Super-Corredor’ de l’Embankment o les millores a l’extra-radi de la ciutat -on als darrers anys es concentraven el gruix dels accidents en bici-.

Tanmateix, es contempla la creació de 80.000 nous aparcaments de bicicleta en menys de quatre anys, s’aprofundirà en la pacificació del trànsit i es fomentarà la convivència entre els ciclistes i la resta d’usuaris de la via -mostrant una certa preferència per les polítiques d’integració-.

Els detalls complets d’aquest ambiciós pla d’inversions es coneixeran a les properes setmanes, amb la publicació del document complementari Visions for cycling.

Posted desembre 4th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Infraestructura, Resta del món

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.