L’Ajuntament d’Alcúdia exigirà matrícules a les bicis

La mesura cerca facilitar el càstig dels infractors i la recuperació de cicles robats

S’ha obert la veda! Després de nombrosos rumors sobre la imposició de matrícules per a les bicis, l’Ajuntament d’Alcúdia ha disparat el primer tret. Segons informa el diari Mallorca Zeitung, l’anunci s’ha produit a una reunió de policies locals del nord de Mallorca, on el consistori municipal ha defensat la creació d’un nou reglament ciclista que imposarà l’obligatorietat de la matriculació com una eina per a perseguir l’incivisme a pedals i els robatoris.

Aquesta mesura promet aixecar una forta polèmica. Nombrosos ciclistes s’hi oposen, al·legant que la mesura és clarament persecutòria i desproporcionada, que culpabilitza a tot el col·lectiu ciclista i que generaria una burocràcia excessiva en relació al risc real que generen les bicis. “La major part dels ciclistes no cometen infraccions per gust, sinó perquè el Reglament de Circulació no està adaptat a la nostra realitat”, ens indiquen.

A més, es denuncia que el consistori s’està extralimitant en les seves competències, ja que la matriculació no es pot imposar a nivell municipal: resultaria impossible de controlar, donat el gran nombre de ciclistes que hi arriben d’altres indrets de l’illa. “És que ara es prohibirà a un ciclista de Pollença circular per Alcúdia, per no dur matrícula?”.

Pel que fa a la lluita contra els robatoris, els ciclistes recorden l’existència del número de bastidor o del marcatge als quadres, així com la difusió dels Registres Municipals de Bicicletes -que no cerquen una finalitat punitiva-.

Estarem alerta davant aquesta nova ofensiva, que es podria estendre a la resta de les Balears.

Posted desembre 10th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Illes Balears, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.