El Consell augmentarà la seguretat de les rutes cicloturístiques

S’etabliran més controls, es col·locaran més senyals i es crearà un grup de treball específic per a la millora contínua de la xarxa

El Consell Insular de Mallorca pretén posar en marxa una campanya de controls policials i extendre la xarxa de rutes cicloturístiques per tal d’augmentar la seguretat per a les milers de bicis que cada cap de setmana circulen per les carreteres balears. Aquest és el principal fruit d’una reunió a quatre bandes que l’organisme insular celebrà el passat dimarts amb representants de la Federació Hotelera de Mallorca, operadors i empresaris cicloturístics, i la Federació Balear de Ciclisme.

Entre d’altres aspectes, es va consensuar que era necessària una millora de la senyalització específica als trams de la xarxa que discorren per carreteres principals, augmentar la il·luminació als túnels i renovar el paviment -que sovint es troba en molt males condicions-. A més, amb la creació d’un grup de treball especific, el Consell vol garantir que es prenguin en consideració les necessitats dels ciclistes a noves obres viàries -com ara el segon cinturó de Palma-. Segons denunciava Xisco Lliteras, vicepresident de la Federació Balear de Ciclisme, la planificació i execució d’infraestructura ciclista és molt deficient a l’illa, i molts d’aquests errors es podrien evitar si abans es recollís l’opinió dels mateixos usuaris.

A la reunió també es tractà el greu perill que suposen els conductors ebris: l’alcohol està darrera del 50% dels sis casos d’atropellaments mortals que s’han produit durant 2012. Un perill especialment alt durant els matins dels dies festius, quan els aficionats al ciclisme es topen amb el trànsit de tornada de les discoteques. Per aquest motiu s’han de reforçar els controls molt especialment durant aquestes primeres hores de màxim risc.

Els operadors es mostraren especialment preocupats pel gran dany que ha patit la imatge de Malloca com a destí cicloturístic, i tenen l’esperança de que aquestes mesures puguin ajudar a recuperar el prestigi perdut. Recorden que aquest turisme és altament respectuós amb el medi ambient, i es produeix durant la temporada baixa -ajudant a desestacionalitzar l’activitat econòmica-.

Font: Mallorca Zeitung

Posted desembre 20th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Illes Balears, Infraestructura, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.