1.237 multes a vehicles en 3 mesos per circular o estacionar a Blanquerna

Cort va instal·lar-hi una càmera per a evitar el trànsit a la zona de vianants

L’Ajuntament de Palma ha multat a 1.237 conductors per circular o estacionar al passeig de Blanquerna des que va instal·lar fa tres mesos una càmera per evitar el tràfic a la zona exclusiva per als vianants, que s’ha disparat des de l’apertura parcial aprovada pel Consistori. El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, va informar que exactament s’han obert 1.147 expedients per circular per les zones per als vianants i 90 per estacionar. En aquest punt va precisar que les sancions per estacionament han estat posades per agents de la Policia Local, mentre que les de circulació corresponen als enregistraments de la càmera que s’ha instal·lat al carrer Ramón Berenguer III.

L’import de cada multa és de 90 euros, encara que es pot reduir a 45 euros si es paga en període voluntari.

Per la seva banda, el portaveu del PSM-IV-ExM, Antoni Verger, va criticar l’elevat nombre de vehicles que circulen per Blanquerna, la qual cosa va ser desmentit per Vallejo que va argumentar que passen 15 cotxes al dia, segons la càmera instal·lada a la zona.

Satisfacció

En conèixer aquestes dades Verger va manifestar la seva satisfacció «perquè s’està corregint» el problema de la zona. Com es recordarà, el govern d’Aina Calvo va peatonalitzar la zona per decret, sense consensuar-ho, la qual cosa va provocar el malestar de veïns i comerciants. Per això, el PP es va comprometre en campanya electoral a reobrir el passeig, i una de les primeres decisions que va prendre en assumir el govern municipal va ser la de semipeatonalitzar Blanquerna. Exactament està obert al tràfic el tram lineal del carrer Blanquerna entre les vies Antoni Marquès i *Ticià, mantenint per als vianants la comunicació des de la Avinguda Comte Sallent i la sortida per Plaça Santa Pagesa i Plaça Paris. El tram obert al tràfic en Blanquerna -els set dies de la setmana- permet la càrrega i descàrrega de mercaderies per a establiments de la zona, així com l’aparcament de no més de deu minuts per a vehicles particulars.

No obstant això, aquesta situació va provocar un cert caos per la circulació i estacionament a la zona per als vianants, la qual cosa ha motivat que el Consistori palmesà hi instal·lés una càmera per controlar als vehicles que entren o aparquen més temps del permès.

Font: Última Hora

Posted gener 25th, 2013 by Stefan Nolte and filed in Infraestructura, Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.