Els ciclistes proposen augmentar els controls d’alcoholemia els diumenges de matí

És un dels punts que es debatran a la comissió de treball entre el Consell, les entitats ciclistes i la Guàrdia Civil

El president de la Federació Balear de Ciclisme, Arturo Sintes, va posar ahir sobre la taula la primera proposta concreta per a la nova comissió, creada pel Consell de Menorca -i anàloga a la de Mallorca- amb l’objectiu de millorar la seguretat vial dels ciclistes de carretera. Sintes es va dirigir directament al representant de la Guàrdia Civil de Tràfic per traslladar-li que tots els accidents mortals de ciclistes dels darrers anys a les Balears es produeixen els diumenges al matí, i sempre amb l’alcohol pel mig. Una realitat que obliga a plantejar-se l’increment dels controls en aquella franja horària.

«Coincideixen en la carretera motoristes, cotxes, ciclistes i gent que no ha anat a dormir», va explicar Sintes, poc abans que el conseller de Cooperació Local i Esports, Juanjo Pons, intervingués per traslladar la proposta a la primera reunió de la comissió, prevista per a finals de març.

El nou òrgan comptarà amb representants de la Federació Balear de Ciclisme i sis clubs o penyes ciclistes (Penya Ciclista Ciutadella, Penya Ciclista Maonesa, Club Esportiu Es Port, Associació Cicloturista de Menorca, Club Ciclista Centre de s’Illa, i Club Ciclista 42×21 Alaior), a més de l’empresa privada Sport Center i les tres conselleries amb competències, com són Cooperació Local, Turisme, i Mobilitat i Projectes.

«Creiem que Menorca té un gran potencial i que el ciclisme anirà a més», va explicar el Juanjo Pons, que veu en la nova comissió un espai «perquè tots aportem en la millora de la seguretat dels ciclistes».

En aquest sentit, la creació del nou òrgan i la col·locació de senyals recordant la distància mínima de seguretat sorgeixen de la petició realitzada per Quique Sintes, un practicant de ciclisme que va sofrir un accident en la carretera de Favàritx per una furgoneta que no la va respectar.

45 senyals per recordar la distància de seguretat

La primera mesura que engegarà el Consell en el marc de la comissió de seguretat vial dels ciclistes és la col·locació de 45 cartells en els accessos de la xarxa primària i secundària recordant als conductors la presència de ciclistes en la via i la distància mínima de seguretat d’1,5 metres que han de deixar a l’hora d’avançar-los.

Després de la petició cursada pel ciclista Quique Sintes, que va decidir prendre cartes en l’assumpte després de sofrir un incident en la carretera de Favàritx, el Consell ha decidit poblar les carreteres de la Illa amb cartells que ajudin a conscienciar als conductors i evitar episodis mortals com l’esdevingut l’1 d’agost de fa dos anys en la carretera general.

El conseller de Mobilitat, Luís Alejandre, va assegurar, per la seva banda, que «a dia d’avui ja no concebem una carretera sense carril bici» i va mostrar les seccions dels projectes de millora de la Em-1 per il·lustrar els 2,5 metres de voral que es deixen per a la circulació segura dels ciclistes.

Alejandre també va avançar que el Consell treballa per unir els diferents camins rurals de la Illa i en la incorporació de carrils bici en la carretera de l’Aeroport, la de Torralba i la rotonda de Malbúger.

FONT: Última Hora Menorca

Posted març 7th, 2013 by Stefan Nolte and filed in Illes Balears, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.