Cort enllaçarà els carrils bici de la carretera de Sóller i la carretera de Valldemossa

El projecte s’emmarca dins del programa europeu CIVITAS-DIN@MO.

L’Ajuntament de Palma projecta construir un nou carril bici que enllaçarà els ja existents de les carreteres de Valldemossa i Sóller. D’aquesta manera, es donaria resposta a les històriques reivindicacions dels veïns de Son Sardina en matèria de mobilitat sostenible, al mateix temps que es donaria accés al Polígon de Son Rossinyol mitjançant el carril bici.

La regidoria de Mobilitat preveu que el futur carril bici (en vermell) surti del carrer Sant Vicenç de Paül, ocupant part de la calçada al costat de la vorera de la part de la caserna militar de Son Busquets; això permetria mantenir totes les places d’estacionament en cordó per a vehicles. Com es pot observar en el gràfic, el carril bici continuaria pel carrer Orquídia, on està previst senyalitzar horizontalement un itinerari per a bicicletes per la vorera, continuant de la mateixa forma per la calli Rector Antoni Ferrer fins a arribar al carrer Agnès de Pacs. En aquesta zona es marcaria una calçada just al costat de la vorera en els nombres parells fins a arribar a la zona verda de l’antiga presó de Palma i prop de la Via de Cintura; aquí connectaria amb la vorera de la carretera de Sóller i es demanaria permís al Consell de Mallorca perquè les bicis puguin anar per la vorera. En aquest punt, Mobilitat té previst senyalitzar verticalment el tram de vorera fins al carril bici ja existent en la carretera de Sóller.

Aquest itinerari que fa tant de revolt ha estat l’alternativa finalment elegida per Gabriel Vallejo davant un altre projecte (en blau) que emprava el carrer del Bisbe Puigdorfila i que ha estat descartat pel seu cost lleugerament superior i, sobre tot, per por a la oposició dels comerciants de la zona -grans superfícies molt vinculades al transport en cotxe-. Malauradament, aquesta elecció podria hipotecar una futura connexió amb el camí de Ca l’Ardiaca -paral·lel al cementiri i que arriba a la rotonda del carrer Jesús-.

Un kilòmetre i 20.000 €

El nou carril bici que projecta el Consistori tindrà una longitud d’un quilòmetre, aproximadament. Encara que encara no compten amb un pressupost exacte, des de la regidoria de Mobilitat calculen que el nou carril bici tindria un cost d’uns 20.000. Aquesta inversió, que permetrà «millorar la circulació i la seguretat dels ciclistes», es finançarà amb càrrec a pressuposts propis de la partida de manteniment corrector de la via pública.

Cal recordar que Palma s’ha compromès a executar almenys 5 km de carril bici durant els propors 4 anys, dins del marc del programa europeu CIVITAS-DIN@MO de mobilitat sistenible, al qual hi participen altres quatre ciutats europees. Aquest compromís forma part dels 1,4 milions d’euros de coinversió que ha d’aportar l’Ajuntament per tal de rebre una subvenció de 2,1 milions, la major part dels quals es destinaran a la renovació de la flota de busos de la EMT -que passarien a funcionar amb gas natural, reduint la contaminació i la despesa en carburant-.

FONT: Última Hora i elaboració pròpia.

Posted maig 17th, 2013 by Stefan Nolte and filed in Infraestructura, Palma

3 Responses to “Cort enllaçarà els carrils bici de la carretera de Sóller i la carretera de Valldemossa”

  1. José Javier escrigué:

    Desde mi punto de vista sería muy importante crear un nuevo tramo para conectar el carril de la carretera Valldemossa en la curva del Escorxador con el carril de la calle Rosello i Cazador. En la calle Alfons el Magnanim existe un tramo interesante ya que una acera (en la que se encuentra un Eroski) es suficientemente ancha para hacerlo pasar por allí.

  2. Alicia escrigué:

    Seria molt interessant que connectessin el polígon de Son Rossinyol amb el carril bici que ve d’Arxiduc Lluis Salvador pels carrers de l’Amanecer, per exemple, o a través del conservatori (C/Alfons el Magnànim) i el carrer de Pompeu Fabra. Les voreres són prou amples com per a que puguin passar els peatons i els ciclistes.

  3. Stefan Nolte escrigué:

    El Polígon de Son Castelló (a l’altra part del torrent ja es diu de Son Castelló ;) ) hauria de tenir accesos tant des d’Eusebi Estada/Ctra. Vella de Bunyola (carril bici) com pel carrer de Sant Francesc Sales (que s’hauria de pacificar i convertir en “ciclocarrer”).

    A part -evidentment- d’una xarxa de carrils bicis interiors, que almenys inclogui Gremi Boneters/Traginers d’Oli i Gran Via Asima. Preferiblement també 16 de juliol, Sabaters, Tintorers, Boters, Teixidors i Camí dels Reis.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.