Biciutat de Mallorca celebra la seva primera assemblea de socis

  • Aquesta reunió suposa la consolidació d’aquest nou projecte associatiu a favor de la mobilitat ciclista que ja va començar a caminar el passat setembre de 2012.
  • Durant la primera assemblea de socis s’ha elegit la nova junta directiva, s’han aprovat els objectius a curt termini i s’ha fet una anàlisi de la situació de la bicicleta en el context palmesà.

L’associació a favor de la mobilitat ciclista a Palma, Biciutat de Mallorca, va celebrar el passat dimecres 27 de novembre, al Casal de Cultura Ca’n Alcover, la seva primera assemblea ordinària de socis.

L’objectiu d’aquesta assemblea ha estat donar continuïtat al projecte associatiu que neix de la necessitat de dotar d’una associació legalment constituïda per recollir les necessitats i preocupacions dels ciclistes urbans de Palma.

D’aquesta manera, i després d’un procés que es va iniciar el passat setembre de 2012 amb la constitució per part del seu Equip Impulsor i el març de 2013 amb la seva presentació pública, s’ha aconseguit augmentar el nombre de socis per tal de dotar-se de més participació. Actualment ja compta amb més de 130 socis legalment registrats i més de 700 seguidors a les xarxes socials!!

Aquesta jove associació que avui s’ha consolidat amb la seva primera reunió ordinària de socis té el seu origen en la “Massa Crítica”, moviment internacional present a totes les ciutats del món que pretén, de forma més o manco espontània, sensibilitzar a la resta de ciutadans en favor de la bicicleta. A Palma, aquest moviment ja existia des de l’any 2002 i l’associació BICIUTAT recull els seus posicionaments i activitats (bicicletada de cada primer dissabte del mes) a banda d’altres activitats i campanyes reivindicatives, formatives i lúdiques.

L'equip impulsor va donar compte de la memòria d'activitats de Biciutat

L’Equip Impulsor va donar compte de la memòria d’activitats de Biciutat

Entre els acords presos avui s’ha decidit elegir la junta directiva de Biciutat (també dita “Permanent”) amb els següents càrrecs:

  • President: Antoni Cànaves.
  • Secretari: Sebastià Salom.
  • Tresorer: Stefan Nolte.
  • Portaveu: Joan Ferrer
  • Vocalies: Joan Amengual; Salvador Roig; Mariano Reaño; Gaspar Vidal; Nati de Grado; Ernesto Nicola; Joan Miró; Emylse Mas

També s’han aprovat els pressuposts per al proper any 2014 i el full de ruta de les activitats i campanyes que desenvoluparà l’associació durant l’any vinent.

L’objectiu fonamental és continuar creixent com associació i mantenir la seva presència, no sols en els mitjans, sinó també en la societat civil i en la vida política fent que el missatge a favor de la bicicleta arribi el més nítidament possible als responsables institucionals.

Moment del debat de propostes per a futures campanyes i reivindicacions

Moment del debat de propostes per a futures campanyes i reivindicacions

Durant la reunió s’han aprovat les següents línies d’actuació per a Biciutat per al 2014:

 - Seguir reclamant una pacificació del trànsit que comporti la convivència pacífica entre ciclistes, automobilistes i peatons. Els ciclistes de Palma NO volem desplaçar als peatons de les voravies, volem que compartir el trànsit amb els cotxes sense que això suposi arriscar la vida del ciclista a causa de la perillositat.

- Iniciar campanyes per incentivar que els pares acompanyin els seus fills a l’escola en bicicleta o caminant, evitant així els desagradables embussos de trànsit que es formen diàriament a Palma.

- Reclamar la bicicleta com un vehicle útil per anar a la feina, sobretot pels treballadors que han vists minvats els seus recursos econòmics a causa de la crisi.

- Reclamar més mesures de seguretat per la bicicleta: més vigilància; més aparcaments segurs; més control sobre les bicis robades, etc.

- Demanar a l’Ajuntament que continuï amb la xarxa de carrils bici iniciada a l’anterior legislatura sobretot a vies on el trànsit és més agressiu: 31 de Desembre; Aragó; Manacor; General Riera; Son Oliva, etc. També volem ser consultats a l’hora d’establir prioritats o nous plans ciclistes.

- No cessar de demanar més participació ciutadana i transparència en l’elaboració del pla CIVITAS-DINAMO que configurarà la mobilitat sostenible de Palma dels propers anys.

- Oferir-se com interlocutor per la “Taula de la bicicleta” que aglutini al sector empresarial relacionat amb la bici: negocis de venda, reparació i/o lloguer de bicis; hotels urbans; ciclo guies i altres activitats empresarials relacionades amb el turisme.

Posted novembre 29th, 2013 by Joan Ferrer Ripoll and filed in General, Illes Balears, Palma, tot sobre bicis

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.