El metro de Palma és l’únic d’Espanya que perd viatgers

El metro de Palma és l’únic d’Espanya que ha perdut viatgers en els últims dotze mesos, amb un descens interanual del 15,1 % al febrer, mentre que la mitjana dels sis suburbans del país és d’un increment del 2,3 %.

Segons les dades fetes públics avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el febrer passat van utilitzar el metre de Palma 90.000 persones, la qual cosa representa el 0,08 % dels usuaris dels ferrocarrils subterranis urbans del país.

Al febrer es van registrar en els metres de Madrid, Barcelona, Bilbao, València, Sevilla i Palma 101,7 milions de viatges individuals.

El nombre de passatgers dels suburbans espanyols ha crescut una mitjana de l’1,6 % en els dos primers mesos d’aquest any, amb increments en totes les ciutats excepte a Sevilla, on s’ha mantingut estable, i a Palma, on ha caigut un 3,3 %.

Si ho comparam amb  les dades de l’any 2011, quan el metro de Palma va registrar 1.526.000 usuaris, un 3,48% manco que l’any 2010 quan es van registrar 1.581.000, sent el segon que més va baixar després del suburbà de València on va caure un 4,09%. Per altra banda, Sevilla és on més va pujar amb un 8,55%, darrera de Barcelona 2,08%, Bilbao i Madrid 1,20%. Això vol dir que en els dos primers mesos de 2012 Palma ha lograt ser la ciutat espanyola que perd més viatges per damunt de València.

Fonts: Diario de Mallorca / INE


Posted abril 13th, 2012 by pedalejant and filed in General, Infraestructura, Palma

One Response to “El metro de Palma és l’únic d’Espanya que perd viatgers”

  1. Salvador escrigué:

    Es logico. En Palma se estan dando facilidades para ir en coche y se estan poniendo trabas a otros medios de moverse. Por prueba las inversiones que se hacen en este momento en nuevas entradas/salidas en la autovia de Inca y en la via de cintura. El metro de Palma fue una construccion para el prestigio pero no una construccion practica. No osaron colocarlo en superficie en el centro de la Via Asima (facilitanto la posibilidad de suficientes paradas), no da servicio al parc BIT, no sirve para el nuevo hospital, solo sirve parcialmente para la universidad….quien va a ser lo suficientemente sufrido para imponerse el ir en metro?
    Mientras no exista un sistema coherente y eficaz de transporte publico la gente seguira prefiriendo usar coche particular. Un sistema coherente deberia como minimo incluir en una tarificacion logica y comun a todos los medios de transporte publico y unos horarios compatibles: EMT, SFM, autobuses interurbanos, tren de Soller. Este ultimo tiene un servicio casi exclusivamente turistico, pero como es que no circulan tambien por esa via otros vehiculos mas funcionales que prestasen servicio por lo menos hasta la salida del nucleo urbano?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.