Fira ecològica i mobilitat elèctrica

A la darrera Fira Ecològica de Palma, que va tenir lloc el passat mes de març, la mobilitat sostenible hi fou present. I és que la intenció d’implantar vehicles elèctrics per part de les administracions, sembla que segueix endavant.

Algunes empreses es llancen a comercialitzar vehicles, ja siguin cotxes, motocicletes o bicicletes elèctriques. Per exemple, a la fira es podia trobar la firma BASEBATECNO, amb concessionari a Palma.

Així doncs, arriba el moment de parlar una mica dels vehicles elèctrics, concretament de les bicicletes elèctriques:

En primer lloc, cal distingir les motocicletes elèctriques de les bicicletes elèctriques. Les primeres són motocicletes que es diferencien de les convencionals per utilitzar energia elèctrica emmagatzemada a una bateria, en lloc d’un combustible. En canvi, les bicicletes elèctriques, tot i tenir una bateria, precisen de l’esforç del pedaleig, tal com una bicicleta convencional, però amb l’avantatge d’un suplement d’assistència, molt útil en pendents. És a dir, tenim una ajuda per a les nostres cames.

001-I-STEP-City_002

Segons indica el fabricant, trobem diferents models de bicicletes elèctriques d’entre 23 i 25 kg des pes amb la bateria inclosa. L’autonomia és de 25 a 70 km, en funció del programa, i es necessiten 6 hores per carregar la bateria al 100%, o 3h al 80%. A l’hora de saber el preu, hem de tenir en compte que es tracta de vehicles força ben equipats, amb motor i bateria. Així doncs, una bicicleta elèctrica estàndard pot rondar els 1500 euros. A la fotografia tenim el model Matra City, dissenyada per a la ciutat, i on per tant ens interessa comoditat, portaequipatges, i sistema antirobatori.

Entrada publicada per pamboli

Posted abril 6th, 2010 by pamboli and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.