Cort seguirà prohibint que les bicis circulin per les voreres.

El departament de Mobilitat de Cort preveu mantenir la prohibició que les bicicletes puguin circular sobre les voreres. L’esborrany de la nova ordenança, que com va avançar la setmana passada Palma en Bici s’està negociant amb els grups municipals per a la seva aprovació inicial, no contempla la possibilitat que les bicicletes puguin circular sobre les voreres que tinguin una amplària d’un mínim de tres metres,

 

Es tracta d’un canvi en la normativa que no serà obligatori, segons indiquen des del Consistori, sinó que cada Ajuntament podrà adaptar a les seves necessitats. De fet en aquests moments hi ha ordenances com la de Barcelona, que permeten a les bicicletes circular sobre les voreres quan aquestes tenen un ample de cinc metres i deixant un espai de tres metres de separació dels edificis, per a l’ús exclusiu dels vianants.

Es considera que a Palma l’excepció seria de difícil aplicació perquè hi ha poques voreres de més de tres metres i, a més, l’ús de les bicicletes encara no està tan generalitzat com per poder conviure amb el vianant en un mateix espai. De totes maneres, l’esborrany de l’ordenança deixa la porta oberta a excepcions, ja que la norma general que prohibeix la circulació de bicicletes en voreres, parcs, jardins i carrers i zones per als vianants pot modificar-se puntualment mitjançant decret d’alcaldia.
La nova normativa estableix sancions per circular sobre les voreres o carrers per als vianants que oscil·len entre els 100 i 500 euros, en funció de si la falta es considera greu o molt greu i pel grau de perillositat de l’acció. Els menors de 12 anys podran circular per les voreres o carrers per als vianants sota l’autorització o supervisió del pare, mare o tutor.

El passat mes de desembre l’esborrany de la nova ordenança va ser repartit entre els col·lectius de taxistes, associacions veïnals, el Gob i Massa Crítica, entre uns altres.
Una de les novetats és que estableix una velocitat màxima per a les bicicletes que va dels 25 quilòmetres a l’hora, quan circulin pels carrils bici separats, o de 10 si el carril està integrat en la vorera. Les bicicletes hauran de portar timbre i, quan circulin a la nit, llums.

 

3383971735_37bb4259f4

 

Font

Posted febrer 22nd, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.