Comissió Informativa: el PP rebutja que les bicis vagin per la vorera

     
vallejoTal i com vàrem informar a PalmaEnBici, el passat dijous es va celebrar una reunió de la Comissió Informativa, que havia de servir per a que els grups municipals de Palma negociessin les esmenes presentades a l’esborrany de la nova Ordenança Ciclista que Cort vol aprovar abans de cap d’any per tal de regular la convivència entre usuaris de la bici i la resta de vehicles i vianants.

Una de les propostes més interessants ha estat proposat per part del grup PSM-IniciativaVerds, prèvia negociació amb el col·lectiu ciclista Massa Crítica, cercant ampliar la regulació als vianants i patinadors. 

Però aquestes esmenes ha estat rebutjades “en principi” pel grup municipal popular. Segons declaracions del regidor de mobilitat -Gabriel Vallejo- en exclusiva per a PalmaEnBici:

“Les aportacions fetes pel grup PSM-IniciativaVerds-Entesa son en positiu, la qual cosa agraïm i ho hem fet saber a la regidora Marisol Fernández. Però ens ha faltat temps per estudiar-les en detall, cosa que farem als pròxims dies. Esperam arribar a un consens el més ampli possible”

Per la seva banda, la regidora eco-socialista lamenta al seu perfil de Facebook que el PP hagi votat en contra de la seva proposta “perquè encara no han tingut temps per estudiar-la”, i ens avança que el PP està en contra de que les bicis puguin anar per voreres de més de 3 m d’ample i per places i parcs, en contra del que proposa la DGT.

Respecte del règim sancionador, la Marisol Fernández ens explica que el grup popular està estudiant la reducció de l’import de les multes. “Al regidor de mobilitat li pareix bé però ho vol consultar amb els tècnics”, comenta.

Tanmateix, mostra el seu escepticisme respecte de les excepcions que es poden establir per Decret de Batlia:

“El problema del decret és que depèn de la voluntat del partit polític de torn i dona poca garantia. Sobre tot quan es vol introduir un vehicle nou que encara no te el seu lloc.”

Aquest dijous dia 22 es celebrarà el ple municipal on s’aprovarà la nova Ordenança Ciclista. Després s’obrirà un període d’al·legacions per a totes les parts implicades.

Des de PalmaEnBici continuarem informant i lluitant per a la plena integració de la bicicleta a les polítiques de mobilitat de Ciutat.

Posted desembre 20th, 2011 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.