BICI-ORDENANÇA: Multes a partir de dia 15 de juny

Passat un mes des de la seva entrada en vigor -el dia 30 de maig-, l’Ordenança Ciclista ha suposat 310 notificacions per infraccions lleus. Fins ara la policia tenia instruccions de multar només als reincidents, i a partir d’avui havia de fer-ho a la primera.

Però gràcies a una proposició de PSM-Iniciativa -que pretenia la flexibilització de l’Ordenança mentre no existissin alternatives segures-, s’ha decidit fer una pròrroga de 15 dies en la imposició de sancions. Tanmateix, el regidor de seguretat ciutadana -Guillem Navarro- assegura que ja s’està aplicant la normativa “amb flexibilitat”.

Els controls del compliment de l’Ordenança els està duent a terme la brigada ciclista de la policia municipal, que a l’hora reparteix unes octavetes informatives entre els usuaris de la bici. Aquesta vigilància s’aplica sobre tot al litoral marítim de Llevant -on els ciclistes ja disposen d’un carril bici, però sovint envaeixen altres espais-, als principals carrers de vianants de Ciutat -Sant Miquel i Sindicat-, així com als parcs de Ses Estacions i de Sa Riera.

La major part dels ciclistes rebutgen aquesta normativa, i fins i tot s’han donat dos casos de desobediència a la policia, que han acabat amb la corresponent sanció. Mentre tant, s’estan estudiant a l’Àrea de Mobilitat les possibles excepcions a l’Ordenança -com ara al Passeig Marítim, o la Costa de sa Pols-, suggerides per PalmaEnBici.

 Font: Diario de Mallorca

Posted juny 1st, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.