Biciutat de Mallorca reivindica inversions en mobilitat als barris de Llevant

  • Els ciclistes urbans reclamen al regidor Vallejo que faci explícites les seves prioritats a l’hora de crear nous carrils.
  • Denuncien que, en el que va de legislatura, s’han gastat més diners en destruir el carril bici d’Avingudes que en nou viari ciclista.

ajuntamentL’associació de ciclistes urbans Biciutat de Mallorca ha participat avui al ple municipal per defensar la necessitat d’intervenir de forma urgent en matèria ciclista als barris de Llevant. La moció, presentada pel grup MÉS, recollia les reivindicacions de la bicicletada organitzada el passat dia 5 d’octubre de forma conjunta per Biciutat amb les Associacions de Veïns de Son Gotleu, el Rafal Nou, el Rafal Vell, el Vivero, Son Fuster – Ses Palmeres i el Col·lectiu Embat.

Durant la intervenció, es denuncià l’abandonament històric que han patit aquests barris en matèria d’inversions, i la gran importància que tindria per als mateixos el foment d’un mitjà de transport econòmic i eficient com és la bicicleta.

“En una situació com l’actual, afavorir la mobilitat en bicicleta hauria de ser un imperatiu moral per a qualsevol governant. No només per l’estalvi que suposa per a les persones en dificultats, sinó també perquè contribueix a generar un ambient més atractiu per als negocis, com han demostrat sobradament nombroses experiències arreu del món”, afirmà Stefan Nolte.

El portaveu de Biciutat continua la seva intervenció indicant que “Ni l’economia de Ciutat, ni les persones que viuen als seus barris, poden continuar esperant l’etern ajornament dels problemes que s’està plantejant des del seu Consistori. No podem esperar a que finalitzi el procés de redacció del PMUS. Necessitam aquestes inversions JA!”.

Finalment, denuncià que el Regidor Gabriel Vallejo no ha definit cap prioritat en les inversions de mobilitat, i que “s’han destinat més diners a la destrucció del carril bici d’Avingudes –més de 200.000 €- que a tot el que s’ha invertit en viari ciclista nou durant aquesta legislatura –al voltant de 50.000 €-”.

Per aquests motius, els ciclistes urbans reclamen un “gir de 180º” en les polítiques de mobilitat, amb uns pressuposts creïbles i una major transparència al procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

 

FONT: Biciutat de Mallorca

Posted octubre 31st, 2013 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.