Els Reis d’Orient regalen carbó a Mateo Isern pel tancament del carril bici

   
Aquests dies de festa són especialment propicis al bon humor, i no només pel dia dels innocents.

Avui de matí, la comitiva reial d’IniciativaVerds-Equo ha entregat al batle de Palma, Mateo Isern, el seu tradicional regal de reis -que atorguen anualment als diferents polítics o empreses de les Illes-. El regal, dipositat a les dependències de l’Ajuntament de Palma, consisteix en una bicicleta infantil de segona ma i dos paquets plens de carbó -un pel tancament del carril bici d’Avingudes i un altre per la pujada de tarifes de l’EMT-.

Segons el partit ecosocialista, els Reis han volgut castigar la manca de compromís de l’actual consistori amb la mobilitat sostenible dins Ciutat, imposant un model que perjudica especialment als que més dificultats econòmiques estan passant.

En paraules del seu coordinador, David Abril:

“Palma no es pot permetre un augment de la densitat de cotxes ja que a l’actualitat supera els índexs permesos de contaminació. Les mesures duites a terme des de que governa el Partit Popular en són exemples del que no s’ha de fer, com per exemple, canviar el traçat del carril bici, que a més de suposar despeses innecessàries posa en perill la seguretat dels ciclistes”.

 Efectivament, tot i el rovell acumulat a la cadena de la bici per falta de manteniment i l’evident problema de mida, recomanam al senyor Isern fer una volta pel traçat alternatiu al carril bici d’Avingudes i comprovar in situ les greus deficiències que presenta per a la seguretat dels ciclistes urbans -que denunciàvem a una entrada el passat mes d’octubre-.

Recordam igualment al nostre batle que fer servir la bici és una excel·lent manera de reduir la despesa sanitària -cada ciclista n’estalvia uns 423 €-, ja que -entre d’altres beneficis per a la salut- permet cremar aquestes calories de més que ingerirà en forma de carbó.

Perquè volem pensar que les caixes duen carbó dolç, i no més combustible per la central tèrmica d’Es Murterar!!

BON ANY, I MOLTES BICIS PER REIS!

Posted gener 5th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

One Response to “Els Reis d’Orient regalen carbó a Mateo Isern pel tancament del carril bici”

  1. Salvador escrigué:

    La sustitucion del carril bici de avenidas por las ciclocalles son una medida equitativa que permite que todos los ciudadanos disfruten de los mismos privilegios. Hace unos dias circulando en bici por una de esas calles tuve la suerte de poder disfrutar de un atasco circulatorio ya que la totalidad del ancho de la calzada estaba ocupada por coches parados y un camion. Cuando nos obligaban a pasar por una via reservada y en principio despejada nos privaban del derecho de perder tiempo respirando aire contaminado. El nuevo trazado es mas justo. Siguiendo la misma logica deberia ser obligatorio fumar en los lugares publicos. Wouaouhhh!!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.