BICI-ORDENANÇA: Principi d’acord entre els grups municipals

Segons informa la Marisol Fernández al seu perfil de Facebook, avui de matí, a falta d’una setmana per finalitzar el període d’al·legacions, s’han reunit a Cort els representants de l’oposició amb el regidor de Mobilitat -Gabriel Vallejo- per negociar la incorporació de les seves esmenes al text definitiu de la nova Ordenança Ciclista, que s’ha d’aprovar al ple municipal del mes de març.

Tot i que tant el PSOE com la coalició PSM-IniciativaVerds han demanat l’aplaçament de l’aprovació de l’Ordenança fins tenir el nou Reglament General de Circulació sobre la taula -tal i com proposàvem a la nostra primera al·legació-,  des del PP s’hi oposen adduint una “forta pressió social” per l’aprovació de l’Ordenança.

Aquesta pressió social prové principalment d’algunes associacions de veïns -en general, les més conservadores-, i també són el motiu pel qual el PP farà servir la seva majoria absoluta per mantindre la prohibició total de circular per les voreres -sense establir ni tan sols una disposició transitòria que ho permeti fins que l’Ajuntament hagi construït una xarxa ciclista alternativa segura-.

El regidor de Mobilitat sí que s’ha compromès a publicar en menys de 3 mesos un projecte de xarxa de carrils bici i ciclocarrers per Palma, però sense concretar la seva execució. Cal recordar que els pressuposts de 2012 no preveuen ni un sol euro d’inversió en infraestructura ciclista.

A partir d’aquí, arriben els acords:

  • Es redueix sensiblement el règim sancionador. Les faltes lleus passen de 100 € a “un màxim de 60 €”, les greus de 200 € a “entre 61 i 120 €”, i les molt greus de 500 € a “entre 121 i 300 €”.
     
  • Es permet, amb caràcter general, la circulació per parcs, jardins i places públiques -sempre respectant la velocitat de pas d’un vianant i evitant les aglomeracions de gent-.
     
  • S’amplia el límit d’edat perquè els menors puguin circular per la vorera, passant dels 8 als 13 anys. A més, es permetrà que l’acompanyi en bici fins a una persona adulta per menor.

La representant de la coalició PSM-IniciativaVerds -Marisol Fernández- reconeix que “és molt possible que l’Ordenança s’hagi de modificar una vegada s’aprovi el nou Reglament de Circulació”, tot i que creu que en ser una adaptació a una norma de rang superior es farà servir un procediment abreviat -reduint els plaços i la participació pública-.

En tot cas, des de PalmaEnBici continuarem lluitant per una Ciutat amiga dels ciclistes. A partir d’avui mateix, amb un nou objectiu en ment: l’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública.

Posted febrer 10th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

4 Responses to “BICI-ORDENANÇA: Principi d’acord entre els grups municipals”

  1. Francesc escrigué:

    Perquè no demanam una entrevista a en Vallejo i parlam amb ell, proposant-li les millores que es podrien fer en el tema de carrils-bici i ciclo-carrers? Potser si hi aportam les nostres idees estiguin més receptius, no sé….

  2. Stefan Nolte escrigué:

    Bueno, des de PalmaEnBici hem començat a treballar en una mena de manual de ciclisme urbà… aviam si tenim temps d’acabar-ho pel mes de març, quan s’aprovi definitivament l’Ordenança.

    Sobre les millores dels carrils bici i ciclocarrers encara hem de fer alguns estudis. Tenim el problema de que, ara per ara, la major part dels integrants de PalmaEnBici vivim a la Península i les vacances anuals no donen per molt… però vamos: ja varem fer un estudi sobre els errors de l’alternativa al carril d’avingudes (i que de fet es va publicar al Diario de Mallorca), i a més existeix un estudi de mobilitat bastant bo fet per l’enginyer Hugo Badia.

    En tot cas, pensam que seria molt interessant iniciar un projecte de disseny participatiu de viari ciclista, com han proposat per Madrid:
    Un carril bici en Madrid es posible

    Aviam si la feina ens deixa temps per tot això!!

  3. Salvador escrigué:

    ……la major part dels integrants de PalmaEnBici vivim a la Península…….Si esto quieres decir que a los palmesanos de Palma, a los que realmente viven Palma a diario no les interesa, entonces no hagamos nada. Es una pena que sea asi pero la ciudad es de quien la habita. Lo unico que podemos o debemos hacer es atraerlos e interesarlos. Despues ya veremos.

  4. Stefan Nolte escrigué:

    Bueno, uno hace lo que uno puede… pero vamos, si alguien está interesado en mover el tema con Gabriel Vallejo, unirse al equipo de redacción de PalmaEnBici, etc. pues bienvenido sea! Nuestra idea es hacer de este proyecto algo participativo, aunque tal vez no le dedicamos el esfuerzo necesario a decirlo, para que la gente se anime!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.