BICI-ORDENANÇA: Divendres expira el plaç per presentar-hi al·legacions

 
Aquest divendres dia 17 de febrer, a les 14 h, expira el plaç per presentar al·legacions a l’esborrany de la nova Ordenança Reguladora de la Mobilitat Ciclista. Si encara no ho heu fet, vos convidam a presentar el nostre model estandarditzat a qualsevol Oficina d’Atenció a la Ciutadania (instruccions aquí).

Des de PalmaEnBici.com hem fet una intensa tasca per tal de defensar els drets dels ciclistes urbans, no només presentant-hi les al·legacions, sinó també entrevistant-nos amb representants del PSOE i de la coalició d’esquerres PSM-IniciativaVerds, amb el col·lectiu Massa Crítica (que organitzà una bicicletada reivindicativa), fent difusió amb més de 2.000 octavetes a la Diada Ciclista de Sant Sebastià, denunciant als mitjans de comunicació que el vertader motiu per prohibir la circulació per les voreres són els interessos privats del sector de l’hostaleria, concedint entrevistes a IB3-Televisió i la Cadena SER, etc.

Tanmateix, hem informat als nostres seguidors -que ja gairebé 7.000 persones- de diferents aspectes d’aquesta nova Ordenança, com ara els principals continguts de la mateixa, les contradiccions amb el nou Reglament General de Circulació, la importància d’algunes voreres per completar els itineraris ciclistes, o la inexistència real d’un conflicte entre bicicletes i vianants -donat que menys del 0,5% dels atropellaments són produïts per les bicis-.

 Tot i que encara queda una intensa lluita per davant -fins l’aprovació definitiva de l’Ordenança- ja podem fer un petit balanç d’aquest esforç.

De cara a la tramitació a Cort, els grups de l’oposició recullen bona part de les nostres propostes, com és el cas de les al·legacions que ha presentat el PSOE: sol·liciten l’ampliació de l’edat de circulació dels menors per les voreres, la reducció del règim sancionador, i la inclusió d’una clàusula transitòria que permeti circular a determinades voreres fins que l’Ajuntament no disposi d’una alternativa segura.

Per la seva banda la coalició d’esquerres PSM-IniciativaVerds ha presentat una proposició maximalista, que s’inspira en l’avançadíssima Ordenança de la ciutat de Saragossa i cerca regular-ne també la mobilitat dels vianants.

Donada la imminent aprovació del nou Reglament General de Circulació, des de PalmaEnBici.com n’hem sol·licitat l’aplaçament de la tramitació de l’Ordenança. Segons ens informa l’exregidor de Mobilitat José Hila, els grups de l’oposició han traslladat aquesta sol·licitud al PP, però ha estat rebutjada.

“Aquest rebuig és incomprensible. Però com tenen majoria absoluta no hi ha res a fer” – explica al seu perfil de Facebook

Mentre tant, el Partit Popular insisteix en la seva predisposició al diàleg. Conduint la piconadora.

Posted febrer 7th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia

2 Responses to “BICI-ORDENANÇA: Divendres expira el plaç per presentar-hi al·legacions”

  1. Gaspar escrigué:

    Avui al matí un company i jo hem presentat al·legacions mitjançant el vostre model, però ens hem oblidat de portar còpies i no ens hem quedat amb una mostra… passa res?

    Gràcies per la vostra feina!

    Salut!

  2. Stefan Nolte escrigué:

    En principi la copia només és per reclamar si hi ha cap problema, per exemple si no ha arribat al seu destí. Tenint en compte que ja tenim una copia compulsada, en principi sabem que el que és el contingut del text els hi ha d’arribar sí o sí, i el pitjor que pot passar amb les vostres és que no es contabilitzin… però en principi no hi ha cap motiu per pensar que no s’hauran contabilitzat!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.