2011 – L’any vist per PalmaEnBici

   
Arribat el dia 31 de desembre, toca recapitular i fixar bons propòsits per l’any vinent. A PalmaEnBici no en som una excepció, i volem compartir amb tots els nostres lectors un petit resum del que ha estat l’any en que aquest projecte s’ha consolidat definitivament com a espai de referència per als ciclistes urbans de les Illes Balears.

Començàvem l’any assimilant els canvis introduïts gràcies a una petita subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat -que, per cert, encara no hem cobrat-. Canvi de servidor, millora del disseny, introducció del fòrum d’opinió, 77 articles addicionals i gestió activa dels perfils a les xarxes socials per tal d’aconseguir nous lectors han estat una excel·lent herència del 2010.

L’impuls agafat, especialment a les xarxes socials, gràcies a les tasques de gestió passades s’ha mantingut sense necessitat de dedicar-hi nous esforços: dels 3.571 “amics” al perfil de Facebook a 31 de desembre de 2010, hem passat a tenir-ne 5.000 -màxim permès per un perfil-, 541 en llista d’espera i subscrits a les novetats, i 1.476 a la nostra pàgina -on anirem bolcant els “amics” del perfil, ja que no te límit d’usuaris.

També pel que fa a les visites úniques al bloc hi ha hagut un augment substancial: de les 2.019 mensuals al desembre de 2010, fins a les 3.937 mensuals al desembre de 2011 (sense contar les visites que fareu avui amb aquesta nova entrada, que esperem siguin moltes!).

Pel que fa al nombre d’articles escrits al bloc, ha davallat lleugerament respecte l’any passat (69 vs. 77), però a canvi n’hem augmentat la quantitat d’articles destacats (14 vs. 6) i notícies amb continguts pròpis que no es podrien trobar a la premsa escrita.

D’entre aquests continguts pròpis es podria destacar el seguiment fet al desmantellament del carril bici d’Avingudes (veure [1], [2], [3][4], [5], [6], [7]…), l’escàndol de l’incompliment dels nivells de contaminació a Palma (veure [1], [2] i [3]) o la polèmica que envolta la nova Ordenança Ciclista de Palma (veure [1], [2], [3], [4], [5]…). També han resultat particularment atractius per als nostres lectors els articles Automòbil i crisi econòmica, La veu dels empresaris de la bicicleta i Tècniques de reducció de la velocitat.

Gràcies a totes aquestes entrades s’ha aconseguir que PalmaEnBici es comenci a posicionar com una de les publicacions generadores d’opinió de les Illes, amb una destacable influència sobre l’agenda política municipal (exemples: [1] i [2]).

De cara a l’any vinent, volem aprofundir aquesta capacitat d’influència i generació d’opinió gràcies al contacte establert amb diferents regidors, periodistes i polítics balears. A més, ja hem començat a reformar el web de cara a incloure-hi tota una sèrie d’utilitats per a l’usuari -com ara el directori d’empreses o el servei de publicacions-.

Pel 2012 ens agradaria augmentar sensiblement el nombre col·laboradors ocasionals, de cara a reflexar millor la diversitat d’opinions muntades damunt dues rodes, i anar fent el projecte cada vegada més participatiu i obert a la societat. Volem anar més enllà d’Internet, i començar a tenir cada vegada més presència al carrer.

Amb l’ajuda de tots vosaltres, serà l’any de PalmaEnBici.
   

Feliç 2012 i alerta amb les bombolles de cava!!

   
L’equip de redacció – Joan Lladó, pamboli, pedalejant, Stefan Nolte i Jean Luc

Posted desembre 31st, 2011 by Joan Lladó and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.